Crăciun îmbelșugat în Bucovina

Data actualizării: Data publicării:
mos bucovinean

Seară de basm la Gura Humorului. Sania lui Moş Crăciun a ajuns în Bucovina. Nu doar copiii au fost nerăbdători să îl vadă pe moşul, ci şi părinţii lor.

La pensiunile din Gura Humorului miroase a Crăciun. Gazdele au tăiat porcul şi şi-au răsfăţat oaspeţii cu şorici proaspăt şi ţuică fiartă. Bucătarii au pus apoi ceaunul la foc în aer liber.

„În prima fază trebuie să alegem cea mai bună carne din porcul nostru, adică din pulpă de porc, ceafă de porc, muşchiuleţ de porc şi condimentele tradiţionale din Bucovina: ceapă multă, foi de dafin, boabe de piper şi ingredientul magic, suflet”, spune Bogdan Sabie, bucătar.

„Aici am pregătit ceapa cu nişte bucăţi de carne din pulpa pocului, si trebuie să le lăsam aproximativ o ora jumate sa fiarba, ca sa ne iasa produslui finit extraordinar de gustos”, adaugă el.

Şi dacă tot n-a nins suficient în ultimele zile, gospodarii au dezlegat sania şi au legat caii la trăsură.

„Aşteptăm acest moment de foarte mult timp. Ne-am bucurat să găsim posibilitatea să venim în Bucovina. Cele mai bune condiții le găsim la Gura Humorului de fiecare dată, în fiecare an. Gazde primitoare”, spune un turist.

În această noapte, Moş Crăciun ajunge la pensiunile din Gura Humorului într-o caleaşcă trasă de cai.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri