Cum s-a transformat Vama Veche

Data actualizării: Data publicării:
N19 CORTURI VAMA (fara zoom ) agerpres_7962548

Dacă e vacanţă, e vreme pentru Vama Veche. Staţiunea din sudul litoralului schimbă însă generaţiile. Cei care în urmă cu 10-15 ani pierdeau nopţile pe malul mării într-un sat pustiu, astăzi sunt bucuroşi să le arate copiilor unde s-au distrat. Numai că dughenele acoperite cu stuf au făcut loc hotelurilor cu 4-5 etaje şi cluburilor, iar hamsia înecată în ulei a fost înlocuită cu calcan. Dar Vama are acelaşi farmec, spun la unison turiştii.

Greu de crezut, însă copiii pe care îi vedeţi se bălăcesc în mare la Vama Veche, locul care era odinioară refugiul adulților care căutau libertatea și lipsa de inhibiții. Nuditatea era o stare de normalitate în Vamă, iar corturile ocupau jumătate de plajă. Acum, corturile sunt o amintire. Le-au luat locul hotelurile de 3 sau 4 stele.

Frigiderul, televizorul, un pat confortabil în care vă puteti relaxa după nebunia din Vamă şi o superbă vedere către piscină. Pentru gusturi mai rafinate avem şi segmentul de lux. Noi avem foarte multe camere de nivelul acestora, dar ne putem adresa tuturor cerinţelor şi tuturor gusturilor. Tarifele au plecat de la 156 lei per cameră de 2 locuri cu mic dejun inclus la 2 stele standard, continuând cu 166 per cele de 2 stele superior, respectiv 196 lei per cameră”, explică Florentina Dospinescu, managerul unui hotel.

Pentru unii, transformarea este bine venită.

- Consider că sunt puţin scumpe pentru persoanele care au un serviciu normal, adică un minim pe economie, foarte scump. Pentru cei care au un serviciu bun, nu.

Alţii însă, regretă.

- Nu cred, nu e nicio speranţă în zona asta să se intoarcă Vama de altă dată.

- S-a schimbat viziunea lumii care vine aici. Nu mai caută cort. Caută să stea cât mai comod.

Nici pateul mâncat pe un colţ de pâine nu mai are căutare. Doar scoicile pe grătar mai amintesc de Vama de altădată.

Vamaioții de pe timpuri le povestesc copiilor că și drumul până în Vamă era o aventură în sine. Pe vremuri plecau la mare cu trenul personal la ora unu noaptea. Acum cu greu găseşti un loc de parcare printre maşinile luxoase ce sugrumă traficul în sătucul pescăresc devenit, peste noapte, stațiune.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri