Destinația de vacanță unde turiștii mănâncă, fără să știe, carne de câine

Data publicării:
bali caini plaja
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Bali este o destinație populară de vacanță pentru turiștii din toată lumea. De la cei care caută un concediu low-cost până la cei care caută luxul, insula din Indonezia este foarte căutată. O investigație recentă a scos la iveală că în multe dintre restaurantele din Bali se servește carne de câine, turiștii fiind păcăliți că mănâncă pui.

Bali caini
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Organizația „Animals Australia” a efectuat o investigație și a descoperit un lucru foarte neplăcut. Câinii sunt luați de pe străzile din Bali, omorâți, după care vânduți în restaurantele frecventate mai ales de turiști, potrivit Indepedent.

Afacerile celor care dețin restaurante sunt în creștere întrucât în fiecare an, numărul câinilor uciși crește de șapte ori față de anul precendent.

Până acum s-au descoperit 70 de restaurante care vând carne de câine sub denumirea celei de pui. În meniu, literele „RW” lângă un fel de mâncare înseamnă că acesta conține carne de câine. Turiștii, în general, nu știu această informație, însă.

Carnea ar putea, de asemenea, reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorilor pentru că mulți câini sunt uciși prin otrăvire.

Mai multe organizații din Bali încearcă să lupte cu acest fenomen și încearcă să protejeze câinii de pe insulă. Momentan au grijă de 150 de căței, dar este un drum lung până la cei 70.000 de câini uciși anual pentru comerțul cu carne de caine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri