Destinații de vacanță | Satul Crișan din Delta Dunării, o oază de relaxare

Data publicării:
delta

Drumul cu barca de pe pontonul din Tulcea până la Crişan ne poartă printr-un labirint de canale de o frumuseţe copleşitoare. Când motorul bărcii se opreşte, singurele zgomote care tulbură liniştea sunt ţipetele berzelor, ale cormoranilor sau ale pelicanilor. Primul popas în drumul spre Crişan e pe lacul Puiu.

Asta sunt scule fixe, la o săptămână le scoatem la uscat, deci la 2 zile le scuturăm de pește, când este cald le scuturăm în fiecare zi. Acum încă e bine, apa e încă rece şi la două zile lucrăm,” zice Valentin Stanov, pescar.

Dacă ajungeţi în inima Deltei nu trebuie să rataţi o partidă de pescuit din barcă. Nu trebuie să aveţi experienţă, se va găsi cineva să vă ajute. Important este să aveţi puţină răbdare şi foarte mult noroc.

Nu mai durează mult şi ajungem la destinaţie.

Chiar dacă sunt în inima Deltei, departe de civilizaţie, confortul nu le va lipsi nici celor mai pretenţioşi turişti.

Toate camerele noastre au în dotarea lor minibar, tv prin satelit, aer condiționat, bineînțeles cosmetice hoteliere de lux. Camerele noastre au vedere fie către minunata Delta Dunării, unde ne aflăm de altfel, fie către piscina şi curtea interioara a resortului nostru,” spune Răzvan Tonea, manager pensiune.

De oboseala drumului te scapă un kinetoterapeut.

Sunt foarte încântați de acest serviciu și preferă masajul terapeutic. Vin stresați şi vor să se relaxeze la noi la masaj,” explică Raluca Vatra, kinetoterapeut.

Mulţi dintre proprietarii de pensiuni din Crişan au simţit potenţialul zonei şi au investit bani grei în unităţi de cazare moderne.

„Foarte interesant, foarte frumos precum la Mamaia. Petrecerea este extraordinară cum nu s-a mai văzut,” spune un turist.

Delta Dunării este o destinaţie turistică, nu este o destinaţie pentru cei care sunt iubitori exclusiv de natură. Deşi toţi care vin sunt iubitori de natură dar în acelasi timp ei vin în vacanţă şi în perioada în care nu sunt în excursii trebuie să-şi petreacă timpul într-un fel,” precizează Dragoş Cătălinoiu Gociman, proprietar pensiune.

În bucătăriile pensiunilor, peştele este pus în valoare prin multe reţete secrete. Oaspeţii sunt răsfăţaţi şi cu pâine de casă, dar şi cu plăcinte lipoveneşti.

Maria, bucătar: „Este foarte gustoasă, turiştii ar mânca încontinuu ca şi desert şi mănâncă chiar mănâncă pentru că noi zilnic facem plăcinte pâine.”

Aura Zuvlaviova, turist: „Sunt din Lituania, în deltă vin a doua oară. Stau în România de 3 ani, tot încerc locații diferite. Și tot încerc să vin în deltă și mă gândeam cum o să fie, e undeva departe, nu ai acces bun, dar am rămas surprinsă că accesul e perfect, ai tot ce trebuie.”

Wassili Geier: „Tot timpul am vrut să vin în România. Aceasta este prima dată şi niciodată nu am văzut nici Bucureştiul, nici Delta Dunării şi de asta nu ştiam cum o să fie. Dar când am ajuns aici, am văzut locuri frumoase, natura este foarte frumoasă, este linişte.”

De la Tulcea la Crişan, pe Dunăre, vei ajunge cu o şalupă în doar o oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri