Hotelierii de la mare vor „Prima piscină”: 30.000 de euro, bani de la Guvern

Data publicării:
piscina mamaia agerpres

Hotelierii din Mamaia consideră că la capitolul piscine cea mai aglomerată staţiune de pe litoral este încă deficitară. Iar această facilitate este tot mai cerută de turiştii care le trec pragul.

Cristina Calimera, coordonator vânzări: „Primul lucru întreabă de serviciile extra pe care le oferim şi atunci când spunem de centrul spa sunt foarte bucuroşi de acest serviciu în plus”.

Sebastian Puznava, hotelier: „Acum doi ani am încercat să obţinem un proiect european şi se ridica investiţia în jurul sumei de 200 000 euro, însă ne-am blocat pe parcurs datorită birocraţiei”.

Membrii ANAT şi ai Asociaţiei Litoral Delta Dunării s-au gândit să întocmească un program pe care l-au denumit sugestiv „Prima piscină”. După estimările lor ar fi nevoie de 30.000 de euro, bani de la Guvern, pentru una dintre cele 100 de piscine pe care îşi doresc să le vadă construite în următorii doi ani.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării: „Vrem să propunem acest proiect ca un proiect ca un program guvernamenal. Această strategie vizează creşterea incommingului, sosirile de turişti străini. Ei bine aceştia ne pun această problemă a existenţei mai multor hoteluri care să aibă piscine”.

Mai mult, patronii care nu au un teren disponibil în jurul hotelului lor îşi doresc un ajutor şi de la primărie, care să le pună la dispoziţie parcela necesară sub forma unei concesiuni sau chirii lunare.

Aurelian Marin, consilier local: „Este viabilă ideea. Evident că trebuie cheltuiţi nişte bani de către Guvern. Ar însemna încă o lună de sezon la capacitate sau 2-3 luni într-o situaţie de grad de ocupare 40%-50% în hoteluri, am fi mult mai relaxati”.

Reprezentanţii ANAT şi cei ai Asociaţiei Litoral Delta Dunării spun că se vor pune de acord asupra unei forme finale a acestui proiect până la toamnă când vor să meargă cu el la Guvern. Tot atunci vor purta discuţii şi la Primăria Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri