Italia, mai aproape decât Maramureșul pentru români

Data publicării:
bagaj cala aeroport-1

Este una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume, se află în România, însă mai repede ajungem la Paris sau Roma decât în ţinutul Maramureşului. Drumurile proaste din zonă îi alungă pe turiştii străini, iar cei români se orientează spre destinaţii externe.

Turiştii de departe sunt uimiţi de ţinutul Maramureşului, de tradiţiile păstrate cu sfinţenie din străbuni, de peisajele de frumuseţe nepământeană şi de bucatele bune de te lingi pe degete. Toate aceste minuni sunt însă la capătul unui drum foarte lung şi adesea plin de gropi.

Am vrut să venim din Bucovina în Maramureş prin Borşa, dar ne-au spus că drumurile sunt foarte proaste, aşa că ne-am schimbat planurile. A trebuit să facem multe opriri şi să înnoptăm pe drum”, spune Ana, turistă din Spania.

Şi românii din sudul ţării au aceeaşi problemă dacă vor să viziteze ţinutul bisericilor din lemn: drumul.

Când ajung... Doamnă, îi tare frumos aici, că zona e frumoasă la noi, liniştită, dar drumul ne zăpăceşte! Drumul dacă atâta-i de rău, îşI strică maşinile şi îşi strică toată plăcerea”, spune Ioana Opriş, proprietara unei pensiuni.

Opt ore şi jumătate cu maşina până în Baia Mare reprezintă totuşi cea mai bună variantă. Cu trenul, drumul durează infernal de mult: 12 ore şi jumătate din Bucureşti.

Dacă vreţi să călătoriţi cu trenul până în nordul ţării, trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare şi să luaţi în calcul faptul că veţi petrece cel puţin una din zilele de concediu pe drum”, relatează Miruna Mihailovici, reporter Digi24.

Distanţa dintre Bucureşti şi Baia Mare se parcurge cu trenul, într-o ţară cu căi ferate bune, în două ore şi jumătate. Iar cine se gândeşte să ajungă cu avionul în Maramureş trebuie să mai aştepte.

Aeroportul Internaţional Baia Mare este închis din decembrie 2015 pentru extindere şi renovare, iar autorităţile promit că zborurile vor fi reluate la sfârşitul lunii mai”, relatează Isabela Jurasko, reporter Digi24.

În aceste condiţii, nu e de mirare că bucureştenii îşi petrec minivacanţele mai mult în străinătate, unde ajung mai uşor decât la ei în ţară.

Sunt oraşe unde companiile aeriene au preţuri foarte, foarte bune şi aici ne referim în primul rând la Roma, la Praga, Barcelona”, spune Ciprian Enea, consultant turism.

O călătorie cu avionul până în capitala Italiei durează două ore. Chiar şi cu încă alte două pierdute la aeroport, drumul durează de trei ori mai puţin decât până în Maramureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri