Lucrurile esențiale de care trebuie să ținem cont înainte să plecăm în vacanță

Data publicării:
bagaj vacanta getty images 17-1.07

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Întocmirea unei liste cu lucrurile absolut necesare. Separat de lucrurile absolut necesare, ar trebui notate lucrurile pe care dorim să le luăm cu noi, dar nu sunt esențiale.

Trusa de prim ajutor nu trebuie să lipsească din bagaj. Asta presupune o mică trusă cu pastilele, unguentele și medicamentele, pe care s-ar putea să fie nevoie să le folosim. Și oricum, nimeni nu visează să aibă parte în concediu de dureri de cap, febră, indigestii sau toate trei la un loc. Acasă e suficient să luăm remediul pe care îl avem la îndemână, dar în alte țări e posibil ca medicamentele respective să fie eliberate doar pe baza de prescripție medicală. Același lucru poate să fie valabil și pentru medicamentele anti-alergice.

Să fim atenți să păstrăm spațiu suficient în bagaj și pentru eventualele cumpărături din vacanță. Indiferent că este vorba despre cumpărături din duty-free sau suveniruri de vacanță, inevitabil ne vom întoarce acasă cu mult mai multe decât atunci când am plecat.

Să nu includem încălțămintea pe listă. Cel mai voluminos și mai frustrant obiect al bagajului de călătorie. Vei avea nevoie de atâtea perechi de încălțări în funcție de cât timp vei fii plecat, dar recomandarea Momondo este că trei perechi încălțări pentru 1 sau 2 săptămâni este cât se poate de rezonabil. Mult mai important decât spațiul pe care îl ocupă este utilitatea lor.

Cosmetice la minimum. Mai puține cosmetice înseamnă și riscuri mai mici pentru explozia de scurgeri de lichide prin bagaj peste care ai putea să dai când îți deschizi valizele la destinație. Dar dacă chiar „nu poți trăi” fără crema aceea specială de față de exemplu, atunci ia-ți doar atâta cantitate de care ai avea nevoie pe parcursul călătoriei. În felul acesta poutem să descarcăm ce a rămas într-un recipient mai mic si să facem mai mult spațiu pentru extra-bagajul de la întoarcerea acasă.

Să rulăm hainele. Tricourile sau pantalonii din materiale de bumbac pot fi rulate pentru a economisi spaţiu. Puneţi aceste haine la baza valizei. Jeanşii pot fi de asemenea rulaţi. Nu numai că elimină cutele de la șifonat, dar și ocupă mai puțin spațiu în bagaj.

Să nu uităm încărcătoarele. Putem evita astfel achiziționarea lor cu prețurile de lux din aeroporturi.

Luați haine de zi cu zi, nu îmbrăcăminte excentrică sau de ocazie. Economisim astfel spațiul în bagaj.

Lucrurile delicate trebuie împachetate cu atenție. Dacă trebuie să împachetăm obiecte din porțelan chinzesc sau din sticlă, trebuie puse în folii cu bule de aer, sau plasate între haine la mijlocul bagajului, acesta fiind cel mai sigur mod de a ajunge cu ele întregi la destinație.

Împachetearea hainelor pe categorii: bluze la bluze, tricouri la tricouri, pantaloni la perechi de pantaloni – în felul acesta va fi mai simplu să găsim ce avem nevoie.

Verificarea prognozelor meteo este un alt aspect foart important atunci când ne pregătim să plecăm în vacanță. În funcție de destinația de vacanță, prognoza vremii este fie cea mai bună prietenă a călătoriei noastre, fie cel mai mare inamic. De plouă sau este soare, meteorologii ne vor da cea mai apropiată idee despre cum va fi vremea pe timpul vacanței. Este indicat să verificăm prognoza cu o zi înainte de plecare și să ajustăm bagajul conform prognozei meteo astfel să facem loc și pentru umbrela, dacă este cazul.

Lucrurile indispensabile trebuie plasate deasupra în bagaj. Lucrurile extrem de folositore, de exemplu o jachetă, ar trebui pusă deasupra, pentru a avea acces mai repede la ea

Să verificăm dacă spațiul de cazare ne oferă prosoape. Prosopul reprezintă încă un tip de obiect care umple spațiul imediat și la care trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de el sau nu.

Să nu plecăm de acasă fără lucrurile absolut indispensabile. Cel mai important lucru înainte de plecare este să nu uităm să verificăm dacă avem banii, cardul bancar, pașaportul sau după caz, actul de identitate valid.

CITIȚI ȘI:

Opt paşi care te ajută să maximizezi spaţiul pentru bagajul de vacanţă

Opt metode pentru a cumpăra bilete de avion mai ieftine

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri