Luna cu cele mai ieftine zboruri

Data publicării:
avion bun

Noiembrie este luna cu cele mai ieftine bilete de avion, arată calculele agenţiilor de turism. Faţă de restul anului, un zbor în noiembrie costă cu 30% mai puţin. Este o lună rece, în extra sezon, iar companiile aeriene preferă să vândă bilete mai ieftine decât să zboare cu avioanele goale. Aceste oferte sunt potrivite pentru turiştii care vor o vacanţă ieftină şi care nu sunt deranjaţi de temperaturile mici din marile oraşe europene. Cei care vor totuşi căldură pot alege destinaţiile exotice pentru care biletele sunt de asemenea mai ieftine.

Preţul biletelor de avion începe să scadă încă de la începutul toamnei, când vremea începe să se răcească. Însă, datele strânse de agenţia de turism Vola arată că luna noiembrie este cea în care zborurile se ieftinesc cel mai mult. Rezervate din timp, biletele de avion sunt costă în medie cu 30% mai puţin decât în restul anului. Iar pe unele rute, reducerile sunt şi mai mari de atât.

De exemplu, preţul unui biletelor dus-întors întors pentru Valencia pornesc de la 34 de euro dacă sunt cumpărate acum. În schimb, pentru luna decembrie, sunt de două ori mai scumpe.

Un zbor dus-întors în Italia, în oraşul Bari, costă de la 18 euro în luna noiembrie, dacă este cumpărat acum, în vreme ce în decembrie ajunge la nu mai puţin de 60 de euro.

Iar o diferenţă mare este şi spre Berlin, unde biletele pentru luna noiembrie pornesc de la 10 euro, iar în luna sărbătorilor de iarnă sunt de patru ori mai scumpe.

Pe lângă zborururile ieftine, un alt mare avantaj al lunilor reci este lipsa înghesuielii în marile oraşe turistice. În noiembrie, cozile din dreptul principalelor obiective sunt mai mici, iar restaurantele mai goale decât într-o lună de vară sau decât în decembrie.

Iar în luna noiembrie companiile aeriene oferă bilete mai ieftine şi pentru destinaţii mai calde.

De exemplu, pasagerii români pot să ajungă în Dubai pentru 150 de euro, cu 50 de euro mai ieftin decât în luna decembrie. Vremea se răceşte şi acolo odată cu venirea toamnei, însă temperaturile continuă să fie mult mai mari decât în Europa, variază între 18 şi 31 de grade celsius.

Pentru o destinaţie mult mai îndepărtată, Singapore, cele mai ieftine bilete pentru luna noiembrie pornesc de la 508 euro în vreme ce în decembrie pornesc de la 574 de euro. Totuşi, noiembrie este şi cea mai ploioasă lună perioadă din Singapore.

Cum numărul turiştilor scade în ultima lună de toamnă, companiile aeriene nu sunt singurele care îşi reduc tarifele. Şi hotelurile oferă cazare mai ieftină. Prin urmare, luna noiembrie poate fi foarte bună pentru City Break-uri. Cea mai ieftină destinaţie este Roma, unde un pachet format din două nopţi de cazare şi bilet de avion costă 119 euro. Acelasi tip de pachet porneşte de la 139 de euro pentru Milano, 149 de euro pentru Bruxelles şi 169 de euro pentru Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri