„Marea fără valuri” aflată la 60 de km de București

Data actualizării: Data publicării:
plaja calarasi

Cum pe litoral fie nu mai sunt locuri în aceste zile, fie e prea departe pentru unii, mai există variante. Sunt la nici 60 de kilometri de Bucureşti. Sunt plajele de la așa-zisa „mare fără valuri” - Dunărea. Poți foarte bine să te bronzezi și pe malul Dunării!

La Gostinu, în Giurgiu, un drum pietruit ne duce spre Dunăre - „marea fără valuri”, cum îi spun oamenii locului.

„Este foarte frumos și este foarte aproape de Bucureşti. În weekend, poţi să te relaxezi, chiar dacă nu eşti în concediu”, spune un tânăr.

”99% da, mult mai plăcut ca la mare. E linişte, aer curat, verdeaţă, tot ce trebuie”, spune o altă tânără.

Deşi în zonă nu există pensiuni sau hoteluri pentru a înnopta, asta nu pare să fie o problemă. Cortul este o alegere bună pentru cei care ajung aici.

Reporter: Cu cazarea cum vă descurcaţi?
Turist: Saltea, frumos.
Reporter: Unde o să dormiţi?
Turist: Care în cort, care pe afară, depinde de vreme.

Pe plajă sunt amenajate şi câteva terase, dar nu prea au clienţi. Oamenii preferă să-şi pregătească mâncarea la cort.

Turist: Şi acasă îmi pregătesc singură mâncarea, nu mănânc de la terase niciodată. Legume, carne, cu toate că suntem în post, salate. Ciorbă de peşte, pescărească, făcută exact la malul Dunării, uitaţi, crap, ştiucă şi apoi introducem legumele.

Pentru ca ziua să fie completă, o călătorie cu barca pe Dunănere este numai bună.

Mergem mai departe şi ajungem la plaja "de la piciorul podului Prieteniei". Pe aici suntem îndrumaţi de localnici, pentru că de indicatoare nici nu poate fi vorba.

Cărarea de nisip se termină pe plajă.  Găsim câţiva localnici la soare şi nişte mormane de gunoaie uitate de cei care au trecut pe aici. Oamenii nu par să fie deranjaţi.

Turist: Zona e reconfortantă. Condiţiile nu sunt prea bune.

Plecăm din Giurgiu, ne pornim spre Călăraşi şi dăm de o altă zonă cu deschidere la marea fără valuri.

Turist: Este foarte bine, mai ales acum seara, când este soarele mai puțin arzător. Este în regulă, pentru ceea ce oferă Călăraşiul. E foarte bine aici unde suntem.

Aici, plaja este amenajată, nisipul este curat, iar activităţile sunt diverse: de la plimbări cu barca, până la volei pe plajă. Amatorii de sporturi pe apă aleg o fie plimbare cu skijetul, fie una cu placa.

Tânăr: Bestială, aproape de casă, oameni buni aici la Călăraşi, îmi oferă toate condiţiile, ce să zic.

Şi aici ai unde pune cortul. Dar, lângă plajă, există şi un hotel.

„Camere single, twin, suite. Preţurile încep de la 100 lei până la 220 lei. E restaurantul și o fermă proprie, în care toate produsele, materia primă, este făcută de noi”, spune Andreea Procopianu, managerul unui hotel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri