Opțiuni pentru cei care vor să-și petreacă altfel concediul

Data publicării:
vacanta mare

Raftingul este o alternativă pentru cei care vor să iasă din rutina zilnică. Cele mai potrivite locuri pentru o vacanţă pe ape repezi sunt râurile Olt, Jiu, Bistriţa şi Buzău. Durează câteva ore să parcurgi un traseu şi costă, în medie, între 100 şi 200 de lei. Distracţia este recomandată atât copiilor cât şi adulţilor.

Taberele militare şi de supravieţuire sunt şi ele la mare căutare. Cu atât mai mult, cu cât în ultimii ani au apărut sejururi în care părinţii se pot antrena cot la cot cu cei mici, cele mai multe în zona Braşovului.

Preţul unei vacanţe într-o tabără de supravieţuire variază între 1000 şi 2000 de lei.

Adriana Cocic, blogger: „Am descoperit Gura Portiţei! E o bucată de plajă într-un peisaj care îmbină cumva Delta cu litoralul. Are avantajul că este la o oră de mers cu barca de civilizaţie. Şi nu este atât de aglomerat.”

Rămânem aproape de litoral şi de.. Deltă. La Sfântu Gheorghe, mulți turişti vin special pentru plimbarea cu...trocariciul, căruţa sau tractorul. Preţurile sunt negociabile, iar proprietarii vehiculelor nu duc niciodată lipsă de clienţi.

Şi tot în căruţă se fac plimbări în Mamaia, sau în nordul României. În timp ce în Germania sau Anglia căruţele au ajuns obiecte de muzeu, la noi, căruţaşii încă mai pot fi zăriţi pe drumurile publice, uneori chiar şi pe şoselele europene sau pe marginea autostrăzilor.

Adriana Cocic, blogger: „Mai îmi place foarte mult lacul Sf Ana, unde, la fel, din Tuşnad poţi să ajungi prin pădure dacă te ţin plămânii şi picioarele. Dacă nu, poţi să iei maşina şi să parchezi destul de aproape de lac şi să dai o tură la lac şi zici că ai făcut o drumeţie.”

Adriana Cocic, blogger: „Aş recomanda oricui să meargă în Viscri sau la Zăbala. Cu copiii. Amândouă sunt destinaţii care merg şi pentru escapade romantice, unde să îţi încarci bateriile, dar şi pentru excursii în familie. La Viscri, prima dată când am ajuns, e un sat tradiţional, în patrimoniul UNESCO, cunoscut în special pentru prinţul Charles, dar dincolo de asta am ajuns la apus şi Ana era obosită. Nu mai putea...Când au început să se audă talăngile în depărtare. Şi a stat lângă maşină cu ochişorii mari şi în 15 minute a văzut capre, oi, vaci...Toate animalele pe care le văzuse în cărţi sau la televizor. A fost o nebunie.”

De succes se bucură şi pensiunile agroturistice. Oaspeţii pot participa la muncile câmpului sau la cele din gospodărie, cot la cot cu localnicii. Cele mai căutate zone sunt, fără îndoială, Bucovina, Maramureş şi Apuseni.

Pe lista atracţiilor inedite se află şi Castelul de Lut, un loc unic în Europa susţin proprietarii.

Râzvan Vasile: „Ne-am dorit o casă de poveste şi noi zicem că a ieşit totuşi o casă de poveste.”

Matei: A fost inspirat din Albă ca Zăpada.

Miruna, reporter Digi24: Cum s-ar putea distra copiii aici?

Matei: Să se dea pe tiroliană, să se joace, să mai alerge cu câinele...

Încheiem în aer recomandările noastre şi vă invităm la un zbor cu parapanta! Această distracţie se adresează în primul rând adulţilor, dar şi adolescenţilor, care au împlinit 14 ani. Un curs de iniţiere durează 2-3 luni, dar până la absolvirea lui, "elevii" pot zbura în tandem cu parapantişti profesionişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri