Plajele spectaculoase de pe litoralul românesc pentru cei care caută liniște

Data publicării:
plaja 23 august

Tuzla şi 23 August detronează Vama Veche în topul preferinţelor turiştilor care caută plaje mai mult pustii sau locuri sălbatice, pe litoral. Oamenii care vin aici vor să audă valuri, nu animaţie din boxe şi preferă hrana la pachet în locul restaurantelor de pe plajă.

La doar 30 de kilometri de agitaţia şi aglomeraţia din Constanţa, pe plaja din Tuzla, singurul zgomot care se aude este cel al valurilor. În ultimii ani, tot mai mulţi turişti vin aici să profite de linişte.

Turiştii se pot caza la localnici, dar cei mai mulţi vin cu cortul.

„Superbă, la modul cel mai sincer, nu ştiu, dacă s-ar amenaja ceva aici parcă m-aş întrista”, spune o turistă.

Din când în când, turiştii primesc şi musafiri, mai întâi un măgar, apoi o turmă de capre.

La nici 10 km depărtare de Tuzla un alt loc sălbatic este plaja din 23 August.

„Pe fâşia de plajă de la 23 August veţi găsi un peisaj superb, nu veţi vedea nicio terasă Sau vreun comerciant, găsiţi multă linişte, veţi auzi glasul copiilor şi o mare turcoaz”, relatează Yvette Mîrza, reporter Digi24.

Turiştii și-au mutat scaunele în apă.

„E atât de frumos, decât să stai acolo la manele, la chioşcuri, nenorociri, unul lângă altul, o mie de şezlonguri”, afirmă un turist.

Specialiştii spun că de la an la an tot mai mulţi turişti fug de vânzoleala din staţiuni .

Turiştii preferă plajele sălbatice, datorită liniștii de acolo, apa curată şI lipsa aglomeraţiei. Este clar pentru că În momentul în care aleg un astfel de loc pot fi doar ei cu marea, iar în condiţiile în care nu îi stresează Vânzătorii ambulanţi sau muzica de pe plajă”, afirmă Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri