Proiectul turistic născut dintr-o glumă

Data publicării:
transilvania train
Foto: Facebook

Întârzierile înregistrate de trenurile CFR au inspirat patru prieteni care, dintr-o glumă, au creat Transilvania Train - prima călătorie all inclusive cu trenul prin România.

transilvania train
Foto: Facebook

Alexandra Grigore, Cristi Pitulice, Oana Pricop şi Alina Deak, proprietari ai unor agenţii de turism, au creat anul trecut un concept unic de călătorie cu trenul în ţară, scrie wall-street.ro.

"Ideea a avut două fundamente: pe de o parte toată această stagnare conceptuală în materie de inovare în turism în România, iar pe de altă parte, experentiele turistice pe care le-am avut cu trenuri în diverse ţări ale lumii. Sunt trenuri turistice care circulă cu succes în ţări mai puţin prietenoase din punct de vedere turistic decât România. Sâmburele acestei idei a pornit de la o glumă: Dacă tot merge CFR-ul cu 30 de km/oră, cum am putea să exploatăm acest lucru?", spun fondatorii Transilvania Train.

Transilvania Train este un eveniment cultural, cu un program de scurtă durata, dar "intens", în care turiştii nu doar se plimbă, ci şi participa la diverse activităţi. Călătoria are loc între 31 august şi 3 septembrie, pe traseul Braşov-Sighişoara-Mediaş-Albă Iulia-Sebeş-Sibiu-Făgăraş, într-un tren închiriat de la CFR Călători şi amenajat special, cu 5 vagoane de tip bar-bistro în care există 46 de fotolii amplasate faţă în faţă, cu masă în mijloc, şi câte un bar/vagon şi aer condiţionat. În total, în tren pot urcă 230 de persoane.

Călătoria de 4 zile prin Transilvania costă 650 euro de persoană (pachetul Confort) sau 780 de euro de persoană(pachetul Premium). Pachetele includ: transport cu trenul şi autocar, respectiv microbuz pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopţi de cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de 3 stele (pachetul Confort) sau de 4 stele (pachetul Premium); prânz şi cină conform programului, 2 workshop-uri la alegere în ziua 2 şi workshop-ul gastronomic în ziua 3, intrările la obiectivele turistice, băuturile şi gustările din tren, precum şi toate activităţile din tren sau din oraşele de debarcare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri