Reportaj Digi24. Detaliile pentru care turiștii preferă litoralul bulgăresc

Data actualizării: Data publicării:
plaja bulgaria kavarna litoral vacanta
FOTO: shutterstock

La Digi24 dorim să vedem „Vacanţa prin ochii tăi” şi vrem şi noi să îţi arătăm câteva locuri la care ne-am gândit că ţi-ar plăcea să le vizitezi. Locuri speciale, unice, unele dintre ele încă necunoscute publicului larg. Facem prima incursiune peste graniţă, în Bulgaria şi ajungem la doar 300 de kilometri de Bucureşti, în regiunea Kavarna. Putem să-i spunem regiunea resorturilor care îi fac geloşi pe greci şi pe turci, sau regiunea golfului şi a vacanţelor de neuitat. Echipa Digi24 s-a îmbarcat deja într-o scurtă călătorie spre litoralul bulgăresc, pe care îl vom descoperi pas cu pas în cele ce urmează.

La doar o oră şi jumătate de Constanţa şi trei de Bucureşti, Kavarna este o zonă pe care nu vreţi să o ocoliţi. Românii ştiu tot ce e de ştiut despre Albena, Nisipurile de Aur sau Balcic, iar în anii recenţi află tot mai multe şi despre resorturile de pe coastele abrupte ale Mării Negre. Locul e plin de polonezi, ruşi şi germani, iar vecinii de la sud de Dunăre încearcă acum să intre puternic şi pe piaţa românească.

50 de kilometri ne despart de o destinaţie unică, în care luxul şi-a făcut loc printre stâncile abrupte de pe litoral. Cât vezi cu ochii, sunt numai resorturi all-inclusive. Cel mai mare şi mai impresionant complex din zonă, întins pe 4 hectare, poate găzdui peste 600 de turişti.

„Această piscină are ceva special, motiv pentru care atrage mulţi turişti care ajung în zonă. Nu degeaba oamenii de aici au denumit-o „imaginea infinitului”, pentru că îţi dă impresia că bazinul se uneşte perfect cu marea”, spune Paul Greavu, reporter Digi24.

Atunci când mergi prin resort simţi că eşti într-un mic orăşel, înconjurat de verdeaţă, clădiri în care stau oameni, de piscine, restaurante, chiar şi de un supermarket. Practic, cei care au ridicat acest loc au vrut să aducă o oază de servicii de calitate într-o zonă sălbatică.

Angel Lingorski este un pionier când vine vorba de resorturile all-inclusive. Experienţele din Marbella, dar şi din ţări care fac turism de când se ştiu l-au ajutat să ridice, pe litoralul bulgăresc, un complex care, 6 luni pe an, este ocupat la capacitate maximă.

Acolo unde trăiam, în Spania, combinaţia de resorturi şi trasee de golf era foarte bine pusă la punct, poate cea mai bine pusă la punct. Acela a fost declicul ideii să avem trei terenuri de golf, plaje, dar şi proximitatea cu România, care este o piaţă foarte importantă pentru noi şi, comparativ cu zona sudică a coastei bulgăreşti, aici nu era dezvoltat nimic”, afirmă Angel Lingorski, proprietarul resortului.

Toate camerele hotelului sunt spaţioase, iar cele cu vedere la mare sunt cele mai căutate. O noapte într-un apartament în care pot sta lejer 6 persoane costă 200 de euro. Fiecare dormitor are baie proprie cu jacuzzi, iar terasele sunt generoase. Românii care au descoperit deja acest loc sunt convinşi că vor reveni şi în anii următori. Robert este din Bucureşti şi lucrează la o corporaţie. Spune că nu are decât o săptămână să-şi încarce bateriile, iar resortul all-inclusive i se pare soluţia perfectă.

„Trebuie să recunosc că este surpinzător ca la doar câteva zeci de kilometri faţă de România să găseşti o zonă atât de interesantă, cu dealuri, aproape munţi care vin spre mare şi din perspectiva calităţii serviciilor trebuie să recunosc că oferta este foarte variată, chiar pot să compar, eu ştiu, cu alte resorturi din Grecia sau Turcia”, afirmă un turist.

Complexul funcţionează în regim all-inclusive. La bufet vei găsi atât mâncăruri tradiţionale, cât şi preparate din bucătăriile intenaţionale. Hotelul are propriile terenuri de sport, săli de fitness şi de masaj, ba chiar şi un iaz plin cu nuferi.

În drumul lor spre plajă, turiştii cazaţi aici trec pe lângă 3 circuite de golf şi o baza de hipism. Plaja privată te duce cu gândul la insulele greceşti.

Înfometaţi după o zi de plimbări sau plajă, oaspeţii au la dispoziţie 4 restaurante. Cel mai căutat a fost botezat "Balconul Lumii".

„Da, m-am convins! Priveliştea este de-a dreptul încântătoare. Aici ne aflăm pe terasa unui restaurant care este pur şi simplu suspendat deasupra coastei abrupte. Un loc numai bun pentru vizitatori să admire această zonă inedită a litoralului bulgăresc”, afirmă Paul Greavu, reporter Digi24.

Unul dintre cele mai bune restaurante, nu avem un meniu foarte vast, dar este interesant. Câteva feluri tradiţionale, câteva lucruri pe care nu le schimbăm niciodată, pentru că sunt favoritele clienţilor. Atmosferă plăcută, muzică live, în fiecare vineri, avem seară de jazz, după 23:00 avem petrecere cu Dj, vineri şi sâmbătă şi multe alte lucruri, surprize pentru toţi”, spune Rumen Krustev, manager restaurant.

Încercaţi fructele de mare! Meniul e demn de restaurantele cu stele Michellin.

„Da, cu siguranţă merge afacerea! Credeţi-mă, e multă muncă, dar când rezultatele sunt bune, ne bucurăm de acest efort minunat”, spune Angel Lingorski, proprietar resortului .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri