Rezervările „last minute” au crescut cu 25%. Care sunt destinaţiile preferate de români

Data publicării:
GettyImages-56483819

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Evenimentele din ultimul an, din Turcia în special, dar şi din alte destinaţii turistice europene, i-au determinat pe unii turişti români să aştepte până în ultimul moment atunci când îşi aleg vacanţele. Datele Paravion arată că în acest an au crescut cu 25% rezervările last minute, potrivit News.ro.

Iar dacă, în anii trecuţi, Turcia domina toate topurile vacanţelor estivale, anul acesta o parte dintre turiştii care aveau în plan să îşi petreacă vacanţa de vară pe litoralul turcesc au renunţat şi au migrat către oferte de ultimă oră în Grecia, Spania sau Portugalia.

De asemenea, datele companiei mai arată că, în continuare, peste 40% dintre cei care cumpără online pachete de vacanţe optează pentru last minute. În cazul Paravion, cereri pentru last minute există în continuare, şi, chiar dacă agenţia nu mai găseşte disponibilitate pe datele solicitate de clienţi, vine în ajutorul acestora cu perioade alternative de călătorie.

„Anul acesta am observat o creştere substanţială a cererii pentru oferte last minute, în special în ultimele luni. Deşi, într-adevăr, Turcia a început să fie înlocuită cu destinaţii din Grecia, Spania şi Portugalia, Antalya rămâne în preferinţele turiştilor”, declară directorul general al Paravion, Remus Vişan.

Cele mai căutate destinaţii estivale last minute sunt, anul acesta, Zakynthos, Mykonos, Lefkada, Rhodos, Skiathos, Mallorca, majoritatea dorite de turiştii de până în 35 de ani. Cei cu vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani, aleg cu precădere Creta, Corfu, Thassos şi Antalya.

Iar dacă cei mai tineri alocă un buget mediu de circa 700 euro, suficient pentru transport cu avionul dus-întors, cazare cu demipensiune sau all inclusive pentru 2 persoane, seniorii cheltuiesc, în medie, 800 euro pentru o vacanţă în doi cu aceleaşi facilităţi incluse, potrvit sursei citate.

Anul acesta, circa 20% din pachetele last minute comercializate de agenţie au fost achiziţionate de turiştii români cu vârste între 35 şi 50 de ani.

Agenţia de turism online Paravion este prezentă pe piaţa europeană de turism în mai multe ţări, între care Marea Britanie, Spania, Ungaria, Bulgaria sau Cipru. Compania activează din 2015 şi în Turcia, sub brandul Bavul.com, achiziţionat de la compania de telefonie mobilă Turkcell.

Anul trecut, compania a avut venituri de 46 milioane euro în România şi 21 milioane euro în Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri