Românii, de Paşte în Bulgaria: "Nu avem bani de România"

Data publicării:
bulgaria

Bulgaria rămâne şi în acest an destinația preferată a românilor pentru vacanța de Paște. Prețurile mai mici din țara vecină și serviciile bune au atras și în acest an 10.000 de turiști români care au umplut hotelurile din Albena, Nisipurile de Aur sau Balcic.

La Vama Veche, de dimineaţă, mașini din toate colțurile țării așteptau să treacă în ţara vecină.

Pentru a evita cozile, polițiștii de frontieră merg printre mașini ca să verifice documentele, iar trecerea în țara vecină se face pe trei benzi.

Alexandru Ion, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă: „S-a suplimentat personalul care-și desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, iar în punctele de frontieră importante au fost detașați lucrători din cadrul aparatelor centrale”.

„De ce în Bulgaria?

E mai bine ca în România. Nu avem bani de România!”, spun turiştii.

Odată trecuți de controlul vamal, turiștii au ajuns la gazdele din Bulgaria. Cea mai populară staţiune a rămas Nisipurile de Aur. Aici, peste 2000 de români vor petrece Paștele.

Plaje generoase, cu nisip fin, o coastă a litoralului superbă, prețuri mici și servicii de calitate. Acestea sunt motivele pentru care turiștii români au umplut hotelurile din stațiunile bulgărești.

Bilyana Nedelcheva, manager de recepție la un hotel din Nisipurile de Aur: „Așteptăm 400 de turiști. Aproximativ 70% din capacitatea hotelului. Cei mai mulți sunt români, dar sunt și bulgari”.

Familia Popescu din București vine aproape în fiecare an în Bulgaria.

Gabriela Popescu, turistă din București: „Noi alegem de aproape 10 ani pentru raportul calitate preț, în primul rând. Pentru o familie de trei persoane ne-a costat aici în jur de 300 de euro”.

În medie, trei nopți la Nisipurile de Aur costă 100 de euro de persoană. La câțiva kilometri depărtare, în Balcic, pachetul s-a vândut la un preț mediu de 90 de euro de persoană. Și aici, promenada din stațiune este plină de români.

Dzem Akif, manager de hotel în Balcic: „Complexul nostru este ocupat 100% și este, practic e startul sezonului estival”.

Hotelurile din Bulgaria au pregătit pentru turişti cine festive de la care nu vor lipsi friptura de miel, drobul, ouăle vopsite și cozonacul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri