Weekend prelungit de Rusalii. Ce tarife vor găsi turiștii pe litoral

Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 21 iulie 2015-2

Prețurile pe litoralul românesc au rămas la fel ca la începutul sezonului. Astfel o noapte de cazare la un hotel de 2 stele din Mamaia pornește de la 150 de lei cu mic dejun inclus, în timp ce la trei stele poate ajunge la 350 lei.

Pentru cei care vor să petreacă weekendul la un hotel de 4 stele, o noapte de cazare costă 400 de lei, iar la 5 stele peste 500 de lei cu mic dejun inclus.

Prețuri ceva mai mici găsim în Vama Veche unde deja gradul de ocupare este de 100%. În Vamă o noapte de cazare la un hotel de 2 stele costă 150 de lei, la 3 stele 220 de lei, iar la 4 stele 300 de lei cu mic dejun inclus.

Toate drumurile duc la mare în aceste zile. Vremea caniculară dar şi weekendul prelungit sunt motive suficiente pentru ca românii să-şi mute domiciliul pentru câteva zile pe litoral. Iar asta se vede în gradul de ocupare al hotelurilor.

Deja avem peste 70% grad de ocupare. În seara aceasta va fi de 100%, iar gradul acesta de ocupare îl vom avea până luni când se vor termina sărbătorile de Rusalii,” spune Sebastian Puznava, director hotel 3 stele.

Plajele din staţiunea Mamaia sunt deja pline de turişti. Vremea ţine cu ei, în acest weekend temperaturile vor ajunge la 27-28 de grade celsius, iar apa mării este numai bună pentru o baie. Are o temperatură de peste 20 de grade celsius.

În acest weekend, Mamaia va fi cea mai aglomerată staţiune de pe litoral.

Pentru Mamaia măcar 15-20.000 de turişti ar trebui să fie absorbiţi. Dar aşteptăm şi nişa de family pe Eforii, Eforie Nord-Sud şi Techirghiol. Tinerii pe Costineşti,” precizează Anca Nedea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Turism.

Atmosfera de petrecere domneşte şi în Vama Veche. Hotelurile, pensiunile şi campingurile sunt şi ele pline.

Costul unui cort este de 70 de lei pe noapte, sejurul de trei nopţi la 210. Preţul pentru cortul dumneavoastră este de 105 cu un sejur de trei nopţi, 35 pe noapte. Gradul de ocupare al campingului este 100%, pentru maine şi duminică, în seara asta la 70-80%,” spune Teodora Ivan, manager camping.

Pentru acest weekend şi preţurile sunt atractive. Asta pentru că pachetele nu s-au schimbat încă şi, în plus, programul litoralul pentru toti, care ar fi trebuit să se încheie sâmbătă, a fost prelungit până luni inclusiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri