METEO. Cea mai călduroasă zi din 2017

Data actualizării: Data publicării:
Cer de primavara - Guliver GettyImages-1

Este cea mai caldă zi de la începutul acestui an. Sunt 26 de grade în Dealurile de Vest și peste 20 de grade în mare parte din țară. Doar la malul mării este răcoare, sunt în jur de 10 grade. Iar temperaturile vor rămâne ridicate până spre sfârșitul săptămânii.

Cer de primavara - Guliver GettyImages-1

 

Vremea va fi și mâine deosebit de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 14 şi 24 de grade, mai scăzute pe litoral, până spre 9 grade. Nori trecători şi ploi izolate, însoţite şi de tunete şi fulgere, ar putea apărea doar prin vestul şi nordul ţării, iar vântul va avea intesificări uşoare în Banat şi în Moldova.

Ploile se vor înmulţi pe măsură ce ne apropiem de weekend. Averse cu descărcări electrice vor apărea local în regiunile nordice, estice şi centrale, pe parcursul zilei de vineri. Temperaturile vor scădea uşor în acele regiuni, apoi, duminică şi în restul ţării, astfel că Maximele vor ajunge la 20 de grade. În ultima zi a săptămânii, averse cu tunete şi fulgere vor apărea în aproape toate regiunile, iar la altitudini foarte mari vor fi precipitaţii mixte.

În Bucureşti, cerul se va menţine senin pe parcursul nopţii şi în prima parte a zilei. Temperaturile vor urca până la valori de 18..19 grade, iar vântul va adia uşor. Presiunea aerului nu se va modifica semnificativ şi va rămâne mai mică faţă de cea confortabilă.

În Capitală vremea va rămâne însorită şi deosebit de caldă până sâmbătă. La început de weekend, temperaturile nu vor mai trece de 16 grade Celsius şi norii vor fi trecători. Aversele se vor înmulţi de duminică dimineața, așa că planurile de petrecere a finalului de săptămână în aer liber vor fi compromise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri