Vremea se strică. Informare meteo de ploi și furtuni

Data actualizării: Data publicării:
Severe Thunderstorms Continue To Bring Rain And High Winds to New York City
Foto: Guliver/GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de instabilitate atmosferică și răcire accentuată, valabilă de la ora 18:00 până marți la 8:00.

Severe Thunderstorms Continue To Bring Rain And High Winds to New York City
Foto: Guliver/GettyImages

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15 — 20 l/mp și vor fi condiții de grindină”, spun meteorologii.

Conform ANM, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.

Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă. În după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

De asemenea, duminică, de la 23:00 și până luni la aceeași oră, meteorologii au emis cod galben de ploi însemnate cantitativ. La munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp, scrie Agerpres.


Vremea va fi caniculară şi duminică, în Capitală şi în cea mai mare parte a ţării, unde temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius. În noaptea de duminică spre luni, precum şi luni, în nord şi în nord-vest, dar şi în restul ţării vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

vremea, meteo, canicula, vara, termometru_shutterstock_438834709
Foto: Shutterstock

În cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, în Oltenia, Muntenia şi local în Moldova şi Transilvania, duminică vremea va fi în continuare caniculară, cu temperaturi maxime de 35 - 36 de grade Celsius, putând atinge 37 de grade în zona de sud a ţării.

Meteorologii spun că disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă şi să depăşească uşor pragul critic de 80 de unităţi, local, în special în regiunile sud-vestice şi sudice.

În noaptea de duminică spre luni, în regiunile vestice şi nord-vestice, precum şi luni, în restul ţării, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor înregistra ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină, conform ANM. 

(sursa: news.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri