METEO. Cât mai durează vremea rea

Data publicării:
meteo romania
Foto: Inquam/Octav Ganea

5 judeţe din nordul Olteniei şi Munteniei se află în continuare sub cod galben de ploi abundente şi vânt intens până aproape de miezul nopţii. Miercuri, ploile se vor domoli în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii.

În orele nopţii, ploile vor mai afecta în special sud-vestul şi sudul ţării, unde cantitiăţile de apă vor mai trece, izolat, de 20l/mp. La altitudini de peste 1.500m vor cădea ninsori sau lapoviţă, care vor fi spulberate de vântul ce va depăşi uneori 80 km/h. Rafale de până la 75km/h vor fi însă şi în zonele mai joase din sud şi sud-est, inclusiv în Capitală.

Miercuri, ploile vor bate în retragere din cea mai mare parte a ţării, iar câţiva stropi vor mai apărea doar prin regiunile sudice. Riscul de inundaţii va rămâne însă ridicat până la mijlocul zilei. La munte vor fi fulguieli, iar vântul va rămâne alert. În plus, vremea se va răci în toată ţara, astfel că maximele vor avea valori de la 7 grade în nordul Moldovei, până la 15 grade în Dealurile de Vest.

Vremea capricioasă ne oferă un scurt răgaz la mijlocul săptămânii şi tot atunci temperaturile vor creşte peste tot şi vor ajunge la 20 de grade în sud-vestul Olteniei.

În schimb, vineri, ploile vor cuprinde vestul, centrul şi nordul ţării, dar vor fi slabe. Vremea va rămâne însă plăcută din punct de vedere termic. Apoi, sâmbătă, aceasta se va răci din nou, iar ploile slabe vor cuprinde toate regiunile. Vântul va fi mai intens la munte şi în vestul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri