Meteo. Zonele unde revin ploile

Data actualizării: Data publicării:
strop ploaie meteo vreme
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Ziua de joi aduce vreme diferită de la o regiune la alta. În nordul, centrul şi nord-estul ţării vor fi ploi de vară cu descărcări electrice. Astfel de fenomene vor apărea şi în sud şi sud-vest, dar numai după lăsarea nopţii. Până atunci, va fi frumos şi cald, iar temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius.

Vremea va fi schimbătoare în jumătate de ţară, până duminică.

Averse abundente vor apărea după lăsarea serii în nordul, centrul şi estul ţării, unde catităţile de apă pot ajunge chiar la 30l/mp. Sâmbătă după-amiază, ploi cu tunete, fulgere şi izolat grindină vor fi mai ales în sud şi sud-est. Temperaturile se vor menţine agreabile şi doar duminică va fi caniculă în special în sud-vestul şi sudul extrem.

În Bucureşti, cerul va fi senin, iar termometrele vor indica temperaturi potrivite acestei perioade. În jur de 29 de grade Celsius vor fi după-amiază, dar presiunea aerului va fi în continuare mai mică faţă de cea confortabilă.

Vremea de plajă revine la malul mării. Soarele va fi generos până sâmbătă, când nu este exclus ca norii să se adune şi să apară averse, însoţite de descărcări electrice şi vânt mai intens. Până atunci, temperaturile vor avea valori de 26, până la 28 de grade Celsius în aer. Pe litoral, joi va fi o zi plăcută, cu mult soare, dar cu cât se va apropia seara, cerul se va înnora şi vor apărea condiţiile de averse slabe. Temperaturile se vor opri la 27 de grade în aer, dar cu greu vor trece de 20 de grade în apa mării.

La munte, atmosfera se va menţine instabilă în următoarele trei zile. Ploile torenţiale cu fenomene electrice şi, izolat, grindină vor fi frecvente după-amiaza şi seara. Nu este exclus ca local să se acumuleze mai mult de 20 de litri de apă pe metru pătrat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri