Meteo. Două anotimpuri într-o zi. Zonele cu vreme extremă

Data publicării:
170106__VREMEA_IARNA_ZAPADA_BUCURESTI_30_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vremea de primăvară nu va mai dura mult, întrucât de la noapte iarna se întoarce în aproape toată ţara. Va fi foarte frig, temperaturile vor scădea şi cu 15 grade celsius, iar meteorologii anunţă ninsori şi viscol. Două avertizări de ploi abundente, lapoviţă şi ninsori sunt în vigoare de sâmbătă pentru zona de nord şi de vest a ţării.

„Până mâine (duminică n.r.) la ora 8:00 va fi în vigoare o informare meteorologică cod galben, ce vizează ploile însemnate cantitativ. Zonele vizate sunt Banatul, Crișana, Maramureșul, sud-vestul Transilvaniei și zona Carpaților Occidentali.

În aceste zone sunt așteptate a se acumula cantități de apă ce local vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

De mâine (duminicăr n.r.), de la ora 8:00 dimineața și până la 23:00 intră în vigoare mesajul al doilea, tot o atenționare meteorologică cod galben. Vizată de această dată e jumătatea sud-estica a teritoriului, unde sunt așteptate precipitașii pe arii exinse, vorbim de ninsori în nordul Moldovei și zona Carpaților Orientali, precipitații mixte la început în Transilvania și Muntenia, apoi predominant sub formă de ninsoare și mai ales ploi în Oltenia și Dobrogea.

Până spre sfârșitul săptămânii viitoare, vremea va fi una deosebit de rece pentru această perioada a anului și asta pentru că urmeaza a se înregistra valori de temperatură cu 10, chiar 15 grade mai coborâte decât normele perioade”, spune Oana Catrina, meteorolog.

(FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri