Meteo. Zonele unde vor fi cele mai abundente ninsori

Data actualizării: Data publicării:
ninsoare puternica getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Începem săptămâna cu vreme destul de capricioasă. Vor fi ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, iar maximele nu vor mai trece de 10 grade Celsius.

 

Luni, precipitaţiile se vor concentra în interiorul arcului carpatic. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie şi, trecător, lapoviţă, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în sud-vestul teritoriului, dar şi pe creste, unde se vor înregistra rafale de peste 70km/h. Valorile de temperatură, în scădere faţă de cele din ultimele zile, vor fi cuprinse între 2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade Celsius în sud.

Marți, înnorările vor fi accentuate în vestul, centrul şi nordul ţării.

Va ninge în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Maramureşului, iar în Banat, Crişana şi nordul Moldovei vor fi reprize de ploaie în care se vor amesteca şi câţiva fulgi de zăpadă. Aspectul se va îndrepta treptat de miercuri, astfel că şi temperaturile vor începe să crească. La mijlocul săptămânii, maximele se vor situa între 5 grade, în depresiunile intramontane, şi 15 grade, Celsius în sud-vest.

Meteorologii anunţă trei zile de iarnă autentică în zona de munte. Totuşi, cele mai abundente ninsori vor cădea abia marți, iar vântul intens va viscoli şi spulbera stratul de zăpadă care se va depune. În ceea ce priveşte valorile maxime de temperatură, acestea vor rămâne negative în majoritatea staţiunilor.

Meteorologii au transmis, luni, o informare potrivit căreia, din noaptea de luni spre marţi, de la ora 3.00, până miercuri la ora 18.00, se vor înregistra lapoviţă şi ninsori în nord-vestul şi centrul ţării, dar şi la munte, unde zăpada va fi însoţită de intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat, la munte va ninge moderat cantitativ şi local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60...80 kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, în nord-vestul şi centrul ţării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri.

La munte, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări în după-amiaza zilei de luni şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi, cu rafale de peste 90...100 kilometri la oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri