Vor fi maxime de 37 de grade Celsius în weekend

Data publicării:
New York City Hit With Stifling Record Heat
NEW YORK - JUNE 9: A man tries to cool himself with a bottle of water during the first heat wave of the year June 9, 2008 in New York City. According to the National Weather Service temperatures will near 100 degrees today in the New York metro area with no relief in sight until Wednesday, June 11. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

În prima zi de weeekend vor mai fi câteva averse în zona de nord a ţării şi la munte, iar vremea va rămâne deosebit de caldă în majoritatea regiunilor.

New York City Hit With Stifling Record Heat
FOTO: Getty Images

Ploile torenţiale cu descărcări electrice şi însoţite de vânt vor mai fi prezente în orele următoare în regiunile nordice, estice şi centrale. Izolat se vor mai strânge peste 20l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane şi 22 de grade Celsius pe litoral.

La început de weekend, vremea va continua să fie deosebit caldă în cea mai mare parte a ţării. Din loc în loc, după-amiaza va fi caniculă şi disconfort termic ridicat în sud-vestul şi sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 36 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Oltenia. Averse de scurtă durată şi descărcări electrice vor mai fi posibile în Maramureş, nordul Moldovei şi la munte.

De altfel, atmosfera va fi fierbinte şi în perioada ce urmează.

În regiunile sudice şi vestice se vor atinge şi maxime de 35..37 de grade Celsius, dar termometrele vor indica valori peste 30 de grade în aproape toată ţara. Nopţile vor fi tropicale, cu precădere în Banat, Crişana şi pe litoral. De duminică seară, ploile cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului vor reveni în vest şi nord-vest, iar cantităţile de apă vor fi ceva mai însemnate.

„Duminică, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat și Oltenia, local în Muntenia și izolat în sudul Crișanei și restul Transilvaniei, unde indicele de temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. În vestul și nord-vestul țării, cerul va avea înnorări temporare accentuate, iar local vor fi averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător și izolat cu aspect de vijelie. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și mai mult senin dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 37 de grade”, a afirmat Adrian Boariu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri