Weekend cu vreme capricioasă. Când se opresc ploile

Data publicării:
Wind And Rain Hit The UK
Foto: Gulliver/ Getty Images

Niciun weekend fără ploi – aceasta pare să fie deviza acestei primăveri. Pentru următoarele zile, meteorologii au emis o informare de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Plouă deja în sud, centru şi vest, iar cel mai cald este în Bărăgan şi Dobrogea, 22 de grade Celsius.

Wind And Rain Hit The UK
Foto: Gulliver/Getty Images

Ploile vor fi mai consistente la munte, în Crişana şi Maramureş. Vor fi tunete, fulgere, vijelii şi, izolat, căderi de grindină. În celelalte zone, condiţiile de ploaie vor fi mai reduse. Temperaturile maxime vor avea valori între 16 şi 26 de grade Celsius.

În Bucureşti, norii vor acoperi trecător oraşul şi mai pot apărea ploi slabe. Temperaturile vor rămâne la valori potrivite pentru această perioadă, în jur de 23 de grade Celsius. Aversele vor deveni mult mai serioase în Capitală, mâine, în spceial după prânz.

La munte, atmosfera instabilă va crea probleme celor care se află în staţiunile din Carpaţii Occidentali şi Orientali, apoi, la început de weekend, şi în restul spaţiului montan. Cantităţile de apă vor trece pe alocuri de 20l/mp. Temperaturile vor rămâne foarte plăcute, cu valori maxime de peste 10 grade, chiar şi pe creste.

La malul mării, ploile ar putea apărea doar trecător, mai ales în partea de nord a litoralului. Este o zi caldă astăzi, cu maxime de 18..19 grade Celsius. Temperaturile vor mai creşte la sfârşitul săptămânii, cu toate că vor apărea ploi de vară atât mâine după-amiază, cât şi duminică în prima parte a zilei.

După ploile localizate de astăzi, aversele cu descărcări electrice se vor înmulţi treptat, mai ales în prima zi de weekend. La început vor fi prezente în interiorul arcului carpatic, iar după prânz şi în restul ţării. Ploile torenţiale vor fi însoţite de vânt intens şi de grindină. Duminică, aversele vor prefera zona montană, şi local, centrul şi sudul ţării. Ziua de luni va fi destul de frumoasă, dar temperaturile nu vor mai trece de 24 de grade Celsius.

Locuitorii Capitalei vor avea mare nevoie de umbrele în special mâine după-amiază. Ploi cu tunete şi fulgere ar mai putea apărea şi duminică după orele prânzului, dar la începutul săptămânii acestea nu vor mai crea probleme. Temperaturile vor continua să fie plăcute, cu toate că vor pierde câteva grade în fiecare zi.

Abia de luni încolo veți putea pleca fără umbrele de acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri