Autoritățile din Miercurea Ciuc vor să împuște „orice urs” care coboară în oraș

Data publicării:
urs carpatin in padurile romaniei
Urs carpatin. Foto: Guliver/GettyImages

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Miercurea Ciuc a decis, luni, ca se va solicita de la Ministerul Mediului autorizaţie de împuşcare pentru orice urs care va veni în mod repetat în oraş, a anunţat primarul municipiului, Raduly Robert Kalman.

„Astăzi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost de acord ca această procedură să fie standard, deci şi pentru alţi urşi care ne vizitează în mod curent să solicităm aceeaşi abordare (autorizaţie de extragere - n.r.). Exact pe soluţia care a fost cu ursul care a vrut să meargă la liceu, acum avem alt urs care a vrut să meargă la şcoala generală, pentru că a apărut pe la 'Nagy Imre' în noaptea asta”, a spus edilul, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a punctat că se va solicita autorizaţie de împuşcare pentru "orice urs care vine cu caracter repetitiv în oraş".

Potrivit primarului, "creşterea abruptă a populaţiei de urşi va fi un risc din ce în ce mai important pentru zonele locuite".

Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc au fost avertizaţi, în noaptea de duminică spre luni, printr-un mesaj RO-ALERT, despre prezenţa unui urs în centrul oraşului, dar animalul nu a fost găsit de forţele de intervenţie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Miercurea Ciuc a fost împuşcat un urs care intrase de două ori în curtea unui liceu din municipiu şi fusese văzut de mai multe ori în zona Şumuleu, de la marginea oraşului, dar şi în comuna Leliceni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri