Părerea românilor | Sunteţi de acord cu imunitatea parlamentarilor?

Data actualizării: Data publicării:
Mariana Pop
Mariana Pop
Am ales Digi24 pentru jurnalismul onorabil. Am vrut să prezint ştiri obiective și relevante, care să dezvăluie adevărul și viața așa cum e, fără îndulciri şi fără exagerări. Poveştile şocante nu înseamnă neapărat ştiri. Am vrut să respect intimitatea familiei, a persoanei. Am ales Digi24 pentru că am avut încredere că această echipă poate să facă diferenţa. Pe de o parte, noi, din spatele camerelor, iar pe de altă parte, telespectatorii noştri. După câțiva ani în această echipă, m-am convins că Digi24 este locul unde găsim informaţia, nu senzaţionalul. Informaţia corect relatată ne poate ajuta să facem diferenţa. Sau măcar ne poate ajuta să contribuim, cât de puțin, la ceea ce aşteptăm cu toţii: o schimbare! Trăiesc cu convingerea că nu primim nicio zi înapoi. De aceea, găsesc ceva bun în fiecare zi și în fiecare om. Privesc zâmbind spre viitor, de la prima oră a dimineții și salut zâmbind oamenii care mă înconjoară. Și când găsesc prea puține lucruri bune într-o zi, privesc spre scara mea de valori. E important să știm ce contează pentru noi cu adevărat, la ce să ne rapotăm, cum putem să fim mai buni și cum putem să contribuim, atat cât putem, la o lume mai bună. Îmi place marea. Îmi place să citesc. Mă fascinează politica externă. Îmi place să ştiu ce se întâmplă în jurul meu şi, mai ales, de ce se întâmplă. Îmi plac oamenii buni. Îmi plac zâmbetele sincere.
parlament

Digi24 v-a întrebat săptămâna trecută ce aţi vrea să schimbaţi în România. Am primit sute de mesaje. O bună parte dintre telespectatori ne-au scris despre „disputa” parlamentari - DNA pe tema imunităţii demnitarilorilor, despre privilegiile lor şi despre lupta anticorupţie.

Alexandru Concita: „Să li se ridice imunitatea tuturor parlamentariilor, să fie egali cu noi.”

De aceeaşi părere este şi Maria Bucşă: „Vreau parlamentari fără imunitate, fără pensii speciale pentru vreo categorie profesională şi confiscarea averilor ilicite.”

Gheorghe Ciprian Vasu: „Eu aş schimba Parlamentul! Parlamentari fără imunitate!”

Mulţi telespectatorii îşi doresc ca numărul senatorilor şi deputaţilor să fie redus.

Carmen Cinta: „Parlament format din maximum 300 de parlamentari. Eliminarea urgentă a imunităţilor. Eliminarea dreptului de a mai deţine funcţii publice, de orice fel, inclusiv în partide, dacă au suferit condamnări definitive. Suspendarea provizorie din aceste funcţii până la decizia finală judecătorească.”

Un alt telespectator, Sebastian, ar vrea să se schimbe legislaţiei, în special în privinţa imunităţilor, privilegiilor, a pensiilor speciale. Şi tot el propune reducerea numărului de parlamentari la 200.

În ceea ce priveşte lupta anticorupţie, Ioan Moldovian ar vrea ca DNA-ul să urgenteze finalizarea dosarelor Microsoft, Petromidia şi a dosarelor ANRP. „Recuperarea prejudiciului să fie cea mai importantă acţiune”, spune acesta.

Paul: „Toţi managerii numiți politic, din toate instituţiile statului, toţi parlamentarii care au mai mult de un mandat și cei cercetaţi să nu mai aibă dreptul să mai candideze sau să ocupe funcții de conducere la companii de stat. Şi să renunțe românul la şpagă!”

Lasă un comentariu pe pagina de Facebook a Jurnalului de Seară sau trimite-l pe adresa de mail redacţie@digi24.ro. Sau înregistrează-ţi părerea, cel mult un minut, şi trimite-o pe WhatsApp la numărul 0771 100 304, cu menţiunea „Pentru Jurnalul de Seară”.

Partenerii noștri