24 de ore de alergare

Data publicării:
alergare 24 h
În premieră națională, la Timișoara, a fost organizat primul supermaraton de 24 de ore. 80 de alergători din țară și străinătate au sfidat oboseala, crampele musculare și au încercat să își învingă propriile limite.

220 de km, echivalentul distanței între Timișoara și Alba Iulia, au fost parcurși în 24 de ore de alergare, de câștigătorul probei masculine a concursului.

„Sunt foarte fericit că am câștigat această competiție, mi-a plăcut foarte mult”, a spus Levente Halama, câștigătorul „Super24h”.

15 ore neîntrerupt a alergat și câștigătoarea probei de feminin a concursului „Super24h”, timp în care a depășit pragul de 180 de kilometri.

„Ați mai alergat noaptea? Nu, niciodată, pentru că nu mi s-a mai oferit ocazia. Dar e foarte greu, să îți supui organismul la așa un stres noaptea”, susține Mara Moroșan.

La Timișoara a fost stabilit și recordul național pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore de alergare.

„Răzvan a parcurs 207,1 km și a stabilit un record național.”

„Mi-am dorit enorm de mult, nu aș fi crezut că pot, a fost cursa mea ideală”, a spus și Răzvan Farcaș, deținătorul recordului național.

La finalul competiției, participanții abia mai mergeau dar a meritat tot efortul.

„Excelent, cea mai frumoasă competiție la care am participat.”

„Cât ai alergat? Fără număr, nu mai știu, am pierdut numărătoarea.”

„Pentru prima oară o fost chiar...Îi prima oară când am făcut așa distanță, până acum făceam 4 km. 12 am făcut o singură dată.”

Recordul mondial nu a fost încă doborât, dar vor mai fi și alte ocazii, promit organizatorii.

„La bărbați, la 24 de ore, undeva la 313 km și la femei, nu vreau să greșesc, undeva peste 200 de km în 24 de ore”, explică Diana Amza, organizatorul concursului Super24h.

Concursul a început sâmbătă dimineață la ora 8 și s-a încheiat duminică la aceeaşi oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri