Sari la conținut
News Alert

32 de ani de concerte în peşteră

Trei mii de iubitori de muzică simfonică au asistat la un eveniment tradiţional, organizat de 32 de ani într-o "sală" atipică - o peşteră din judeţul Timiş, la Romanesti. Până să se bucure de acordurile muzicale, spectatorii au avut de mers pe jos, prin pădure, mai bine de o oră.

Pentru al 32-lea an la rând mii de iubitori de muzică simfonică au urcat pe poteca anevoioasă care duce la Peştera Româneşti.

„Cum a fost urcuşul până la peşteră? Ca de obicei. Cam aşa a fost...”

„Aici era o peşteră părăsită, dar mie mi-a plăcut. Am organizat o întâlnire a speologilor pe ţară şi i-am adus aici. Dar ce să le arăt? Că nu am ce să le arăt. Şi am visat într-o noapte că e muzică aşa”, explică Constantin Lupu, speolog.

Aşa a început seria concertelor.

„Nu ştiu de evenimente asemănătoare. Dar aici am mai venit, venim de obicei cu prietenii. Este o ocazie să facem o mică plimbare. Să ascultăm muzică, e frumos.”

„Al câtea an este de când veniţi? Cred că 20 şi ceva de ani.” Programul de anul acesta s-a axat pe compozitori vienezi, în onoarea Zilei Austriei, sărbătorită pe 26 octombrie.

„Sincer, este prima dată pentru mine, prima dată într-o grotă. Este senzaţional. Este o premieră pentru mine”, spune și Wolfgang Grohs, dirijorul orchestrei.

Peştera a fost neîncăpătoare pentru cei peste 3 mii de spectatori. Ca în fiecare an, intrarea a fost gratis.