Dosar penal pentru chinuirea animalelor

Data actualizării: Data publicării:
dosar catei
O distracție nemiloasă - aşa poate fi descris ceea ce au făcut doi fraţi dintr-o comună din Timiş, copii de viceprimar, care s-au filmat în timp ce asmuțeau doi câini. Fiii edilului din Dumbrava voiau să îşi scape curtea de un maidanez, aşa că au aruncat intrusul în colții dulăului lor. Filmulețul a fost postat pe Internet, iar după mai multe plângeri a fost deschis şi un dosar penal în acest caz. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Băiatul din imagine are 15 ani, iar cel care filmează este fratele lui mai mare, în vârstă de 18 ani. Sunt copiii viceprimarului Petru Gherghina din comuna Dumbrava. De îndată ce filmulețul a ajuns pe internet, poliția locală a primit nemumărate sesizări, iar o asociație pentru protecția animalelor din Timişoara a intervenit de urgență pentru a salva animalele din mâinile tinerilor. Pentru a renunţa la câinele său, viceprimarul a cerut bani.

„Au cerut 600 de lei pe câine și ne-au spus că putem să îl luăm, dacă îi dăm acești bani. Am scos acești bani din buyunar, am scos o sută de euro și două milioane și i-am dat fiului lui, în prezența lui. Am luat câinele, l-am urcat în mașină și ne-am dus după cel mic care se afla aruncat într-o râpă de vaci”, spune Flavia Stănchescu, reprezentantul Asociației Help for Animals Timișoara.

Cei doi căței s-au împrietenit și acum se află în adăpostul asociației. Contactat de echipa Digi24, viceprimarul a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la acest subiect. Soția sa, în schimb, a încercat să îşi scuze copiii.

„Păi ce să le fac, să-i omor? Sunt copii. Păi nici nu a fost muşcat, trebuia dus cățelul la veterinar să vadă dacă a fost muşcat, că nu a fost muşcat”, explică soția viceprimarului.

Părerile sătenilor, la fel, sunt împărțite.

„Oamenii din sat îs foarte răi. Oricum pentru mine sunt oameni care nu au nicio valoare.”

„Eu nu cred că l-or aruncat. Uitați că şi câinii ăştia umbla vagabonzi, care vin cu străini, se bagă pe sub poartă, apăi câinele meu dacă îl vede se bate cu el.”

„Eu ce să vă zic despre ei, copii buni, cu câini, cu dinastea... nu ştiu ce au făcut ei:”

Reprezentanţii Poliţiei Timiş au anunţat deschiderea unui dosar penal în acest caz.

„La data de 11 octombrie, polițiștii Secției 10 Locale Făget, postul de Poliție Dumbrava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. În urma investigațiilor efectuate au fost identificați doi tineri, de 18 și 15 ani, bănuiți de comiterea faptei, și s-a stabilit că incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună”, susține agent principal Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Dacă vor fi găsiți vinovați de rele tratamente aplicate animalelor, cei doi tineri riscă să fie amendaţi sau chiar să ajungă după gratii pentru o perioadă între 3 luni şi un an. Cei doi câini vor fi dați spre adopție, cel mai probabil în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri