Copil mort la o zi după externare

Data actualizării: Data publicării:
copil mort
Copil de 1 an și 10 luni, mort la o zi după externare. Părinții o acuză pe pediatra de la spitalul municipal din Hunedoara că a externat-o pe fetiță deși aceasta nu se simțea bine. La o zi după ce a plecat din spital, starea de rău a continuat. Copila a fost dusă de părinți la medicul de familie, iar acesta a trimis-o de urgență la spital. Era dezhidratată și avea simptomele unei boli diareice acute. După o oră, medicii au declarat decesul. Rezultatul necropsiei făcute de legiști arată că decesul a fost cauzat de o bronho-pneumonie.

Săptămâna trecută, fetița a fost internată la pediatrie cu pneumonie acută. În ciuda tratamentului, după câteva zile, micuța a început să se simtă rău.

„Fata a început să se simtă rău, a făcut febră, vomita, avea diaree, am căutat-o pe ea, a spus să nu ma sperii”, povestește Adela Bucșa, maa fetiței.

Luni, adică după 5 zile de când era deja în spital sub tratament, copila s-a simțit la fel. Medicul pediatru a insistat însă că fata e bine, poate pleca acasă și i-a semnat externarea din spital, deși mama voia să o mai țină sub supraveghere medicală.

„Eu nu plec niciunde din spital cu fata, că eu fata nu mi-o văd bine, fata nu este bine, cum mă trimiteți acasă cu ea? Am ajuns cu ea acasă, fetița s-a simțit rău... ieri m-am dus cu ea la medicul de familie, era foarte dezhidratată fata, i-am arătat biletul de externare, nici nu a mai consultat fetița și când a văzut pielea ei mi-a dat urgent bilet de trimitere înapoi sus pe secție”, continuă mama fetiței.

Ajunsă din nou la spital, fetița a fost intubată. Medicii au încercată să o hrănească artificial, cu perfuzii. După mai bine de oră, copila a fost declarată moartă.

„Eram lângă ea, stăteam pe pat și n-o mai respirat deloc și am chemat doctorițele. A ieșit din salon de lângă fetiță și mi-a zis fetița a decedat”, spune și Adela Bucșa.

Conducerea spitalului susține că doctorița acuzată de părinți a acționat corect din punct de vedere medical.

„A fost tratată conform protocoalelor în vigoare, febra i-a scăzut, a fost externată în cursul zilei de luni cu o stare generală bună. E o boală pulmonară tratată corect, cu antibiotice, cu simptomatice, nu cred că are legătură cu o boală diareică apărută ulterior”, explică Bende Barna, director medical Spital Hunedoara.

Părinții copilei au depus plângere la poliție. Ancheta oamenilor legii va ține cont și de rezultatul necropsiei, care arată că fetița a murit din cauza unei bronhopneumoniei.

„În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă”, susține Bodgan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

La nivelul spitalului din Huneodara se defășorară în paralel o anchetă internă. Părinții copilei spun că după înmormântare vor depune plângere și la colegiul medicilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri