Accident pe şine, la Arad

Data publicării:
accident arad
Accident feroviar la Arad. O locomotivă ce urma să se cupleze la o garnitură de 23 de vagoane-cisternă pline cu motorină a izbit primul vagon. Potrivit poliţiştilor, mecanicul care conducea trenul consumase băuturi alcoolice.

Impactul a fost atât de puternic, încât vagonul a fost deformat şi ridicat de pe şine. Din fericire, vagonul era unul de siguranţă şi era gol. Un echipaj al Detașamentului de Pompieri Arad a verificat zona şi a stabilit că nu sunt scurgeri de motorină.

„Echipajele au executat o linie de stingere pe sub traversele de cale ferată și încă o linie pentru protecția vagoanelor”, a explicat cap. George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Mecanicul de locomotivă şi şeful de tren au fost duşi la spital pentru recoltarea probelor biologice. Acestea au arătat că mecanicul, cel care conducea trenul, avea o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool în aerul expirat, iar şeful de tren, 0,25.

„Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare și îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, respectiv prezența sub influența alcoolului”, a precizat Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

O macara de la Deva va fi trimisă pentru a ridica vagonul de pe şine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri