Adrenalină şi noroi, la Campionatul Regional de Motocros

Data publicării:
motocross
S-au turat motoarele în Timiş, în weekend, la cea de-a doua ediţie a Campionatului Regional de Motocros. Adrenalină, acrobaţii în aer la viteză mare şi mult noroi - aşa ar putea fi descris, în câteva cuvinte, spectacolul pus la cale de participanţi. La linia de start s-au prezentat atât piloţi cu experienţă, cât şi amatori, dar şi copii. A fost prezent şi campionul naţional Mihai Stoichescu.

Circuitul cu noroi de la Ianova nu a cunoscut limită de vârstă. Copiii între 4 şi 9 ani s-au întrecut în viteză şi au încercat să treacă şi peste obstacolele de pe circuit. Experienţa nu a fost una uşoară.

„Cât de greu a fost pe circuit? Foarte greu. Unde a fost mai dificil? Acolo după rampa aia. După rampa aia e enorm de mult noroi”, spune Mark Ioviţă, participant la categoria minicros.

„A fost fain! Am căzut o dată că era acolo mai lucios pământul şi acolo alunecă tare”, arată și David Chivu, alt participant la categoria minicros.

Pe lângă participanţii de la categoria minicros, Campionatul regional a adus laolaltă piloţi de quad, piloţi de motocros profesionişti şi amatori. Prezent la ediţia de anul acesta a fost şi campionul la clasa MX1 Mihai Stoichescu.

„Nu am putut să merg cu adevărat pentu că sunt nişte sărituri care nu îmi permite solul să le sar, îi prea ud, dar cu siguranţă dacă o să fie mai ok în curs o să le fac pe alea care da un avans mai mare”, explică Mihai Stoichescu, campion naţional de motocros.

Circuitul de la Ianova are o lungime de 1,2 km şi este plin de obstacole de diferite înălţimi şi bălţi, care fac din această competiţie un adevărat spectacol.

„Ne aflăm la un circuit de motocros, un circuit închis, circuitul este ideal, conidiţiile optime”, a precizat Ovidiu Pergea, organizator.

Temperaturile scăzute nu i-au împiedicat pe iubitorii de adrenalină să vină să urmărească „hora motoarelor".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri