Anul Cocoșului de Foc, sărbătorit la Arad

Data publicării:
an cocos de aur
Arădenii au sărbătorit intrarea în Noul An Chinezesc, Anul Cocoșului de Foc, cu dansuri tradiționale și multe voaluri de mătase viu colorate. Spectacolul inedit a fost oferit de ansamblul celei mai cunoscute școli de dans din China. Întregul program a cuprins un număr de 12 dansuri unice, printre care și dansul tobei de Lemn, un ritual specific transmis din generație în generație. Despre "Anul Cocoșului de Foc" chinezii spun că va fi unul puternic, în care multă lume va avansa și va începe lucruri noi.

Deși Noul An Chinezesc începe în data de 28 ianuarie, arădenii au avut șansa să descopere în avans cum sărbătoresc asiaticii intrarea în 2017. Ansamblul Academiei de Dans din Beijing, cea mai prestigioasă școală de profil din China, le-au oferit arădenilor un spectacol de proporții, în cinstea anului dedicat Cocoșului de Foc.

„Ritmurile sunt foarte interesante, dar de găsit și în folclorul nostru, ne-am bucurat foarte mult să vedem că toată lumea știe să se bucure și să facă o reclamă bună poporului din care vine, i-am mai așteptat și altă dată, deși cred că a fost o treabă care rar poate fi văzută.”

„A fost minunat, mi-a plăcut, interesant, nu am mai văzut niciodată, și mi-a plăcut.”

„Probabil că omul universal simte și trăiește viața într-un mod relativ apropiat, suntem până la urmă oameni ai universului, ai lumii, și de aceea și ei ca și noi, și noi ca ei, simțim și ne manifestăm în anumite situații de viață la fel.”

Programul a cuprins un număr de 12 dansuri de la 10 naționalități diferite din China. În prezent, în Republica Populară Chineză trăiesc un număr de 56 de naționalități etnice.

„Suntem bucuroși că ne aflăm aici, iar publicul ne-a primit cu bucurie și căldură, a fost minunat să dansăm împreună.”

„Seara asta a fost încântătoare. Publicul a fost primitor, suntem foarte fericiți, într-o seară fericită și un an fericit.”

Despre Noul An Chinezesc, Anul Cocoșului de Foc, chinezii spun că va fi unul puternic, în care fiecare va primi ceea ce merită. În zodiacul chinezesc, cocoșul simbolizează căldură, hărnicie și înviorare.

„Spectacolul a fost foarte bine primit, cu caldură de către spectatori. Ne dorim ca acest spectacol să contribuie la înțelegerea și cunoașterea poporului român, dar și a culturii și caracteristicile poporului chinez. An Nou fericit!”, spune Consilier Cultural al Ambasadei Rep. Pop. Chineze în România - Yan Jianwu.

Membrii Academiei de Dans din Beijing au susținut în țara noastră trei spectacole diferite, dedicate Anului Nou Chinezesc - Anul Cocoşului de Foc. Evenimentul de la Arad a marcat ultima reprezentație din turneul desfășurat în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri