Apartamente noi, cu mucegai și pereți crăpați

Data publicării:
apartamente
Au plătit zeci de mii de euro pe apartamente construite prost. Sunt acuzațiile mai multor familii dintr-o comună din județul Timiș care spun că dezvoltatorul blocului i-a păcălit. La scurt timp după ce s-au mutat în locuințele nou-nouțe, oamenii au descoperit nereguli - parchetul li s-a desprins, pereți au crăpat și s-au umplut de mucegai. Locatarii sunt nemulțumiți că de un an folosesc curent de șantier, iar din această cauză li s-au ars electrocasnicele. La rândul său, dezvoltatorul dă vina pe compania de energie electrică și spune că problemele din apartamente trebuie rezolvate de constructor.

"Când a început frigul atunci au început problemele. Am dat drumul la centrală, ni s-a stricat centrala. Fisura asta a fost foarte puțin vizibilă când ne-am mutat, i-am spus, i-am arătat. A zis că pământul încă lucrează și că blocul este verde", explică Anca Florea, locatar.

Anca Prodea a cumpărat apartamentul cu 65.000 de euro în vara anului trecut. La puțin timp după ce s-a mutat în noua locuință, femeia a descoperit nereguli.

"Mucegai în fiecare cameră, denivelări, umflarea parchetului din cauza infiltrației de apă venite din balcon", continuă Anca Florea, un alt locatar.

Ca să nu stea pe întuneric, oamenii folosesc curent electric de șantier. Şi-au pus şi aparatele electrocasnice în funcţiune, dar acestea s-au stricat la scurt timp.

"Mi-am schimbat mașina de spălat de două ori, avem probleme cu centrala. Nu funcționează în parametrii normali", spune şi Anca Prodea, un alt locatar.

"Vecinul nostru are o casă construită aici și contoarele sunt trase de la dânsul pe numele lui. Nu știu ce să mai cred și ce să mai zic legat de asta", susţine Mihaela Gheorghe, locatară.

„Ne-a cam dus cu zăhăreul. Spunea mereu că vine și le rezolvă. Că se rezolvă și că vor dispărea problemele. Este de slabă calitate. Suntem 9 apartamente care folosesc curent de șantier", povesteşte Daniela Filipoiu, locatar.

De cealaltă parte, dezvoltatorul dă vina pe compania de energie electrică și pe constructor.

"În momentul de față și eu sufăr din lipsa implicării Enelului. V-am zis sunt vecin. Am trei apartamente. S-au făcut demersuri pentru ca să se aducă în zonă un branșament și se așteaptă. Constructorul să vină și să le dea explicații la 15 oameni de ce au igrasie în casă", adaugă Ovidiu Mitulețu, dezvoltatorul blocului.

Reprezentanții ENEL au refuzat să comenteze situația. Proprietarii apartamentelor refuză să plătească energia electrică. Aceștia au apelat la un avocat pentru că vor să își caute dreptatea în instanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri