Arad | Primele taximetre electrice din țară

Data publicării:
taxi eco
Primele taximetre electrice din România funcționează în vestul țării. O firmă din Arad a cumpărat cinci mașini, care circulă pe bază de energie electrică. Automobilele prietenoase cu mediul înconjurător nu au tarif preferențial și au efectuat deja câteva mii de curse. Arădenii care au călătorit cu taxiul electric sunt încântaţi de mașina silențioasă.

Silențioase și prietenoase cu mediul înconjurător, cele cinci taximetre din Arad au făcut furori în rândul clienților care au circulat deja cu ele. „Mi se pare o ideea bună, pentru că este mai prietenos cu mediul înconjurător, nu e zgomotos, e mai ok.”

„Da, e o idee foarte bună, în condițiile în care se elimină emisia de gaze poluante.”

„Ideea trebuie extinsă la nivelul întregii țări, iar după Arad, al doilea oraș aș zice eu să fie Capitala.”

O companie de taximetrie din oraș și-a dotat parcul auto cu cinci mașini electrice, în urma unei investiții care se ridică la 150.000 de euro. Costul călătoriei este acelaşi.

„Motivul a fost unul foarte simplu: pentru un oraș mai curat. Vrem să reducem un pic poluarea. Vrem să fim în rând cu statele europene, suntem primul oraș din țară care a introdus aceste mașini, sperăm la cât mai multe bucăți să introducem”, povestește Gabriel Grizak, directorul companiei de taximetrie.

În prezent, taximetrele electrice se plimbă doar pe străzile din municipiul Arad. Pentru că mașinile nu se mai opresc la benzinăriile auto din oraș, compania a amenajat trei stații de încărcare, chiar a sediul. Iar şoferii sunt şi ei încântaţi de noile autovehicule de serviciu şi spun că se conduc mai uşor ca maşinişe pe combustibil.

„Având în vedere că sunt niște mașini de ultimă generație, foarte silențioase, nu las fum în urma mea, nu poluez și mă simt mai odihnit după o zi de muncă”, susține Marius Niculeasa, șofer.

Taxiul electric are o autonomie de 180 de km. Atunci când este nevoie, bateria mașinii poate fi reîncărcată complet în cinci ore. Pe viitor, reprezentanții companiei de taximetrie speră să cumpere baterii cu o autonomie mai mare, de 400 de km. Astfel, mașinile vor putea efectua curse și în afara municipiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri