Aristotel Căncescu, în arest la domiciliu

Data publicării:
CANCESCU VO

Fostul preşedinte la Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, este din nou in arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

CANCESCU VO

Asta după ce miercuri a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii susţin că în contextul campaniei electorale din 2012, Aristotel Căncescu, președinte al filialei județene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani și alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei.

El dorea sş angajarea unor persoane în cadrul Agenției Județene de Dezvoltare Durabilă, iar în schimb urma ca, pe lista partidului pentru Consiliul Judeţean, cele trei persoane să fie puse în poziţii eligibile. Şeful de campanie a partidului, Claudiu Coman, a primit 50.000 de lei de la unul dintre candidaţi si i-a depus la casieria partidului, fără acte.

Claudiu Coman este şi cel care a preluat funcţia de preşedinte al CJ Braşov, după ce Căncescu a fost arestat în 2014.  Claudiu Coman a demisionat din funcţia de consilier judeţean, dar şi-a păstrat funcţia de decan al Facultății de Sociologie și Comunicare din cadrul Universităţii Transilvania. Şi Coman este cercetat în acest dosar şi a fost pus sub control judiciar 60 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri