Au înlocuit furtunul cu schiurile

Data publicării:
POMPIERI

De obicei se luptă cu flăcările. Ieri, însă, s-au întrecut pe schiuri. Este vorba despre zeci de pompieri care şi-au pus schiurile în picioare şi au făcut un adevărat spectacol pe Pârtia Lupului din Poiana Braşov, într-un concurs de schi alpin aflat la prima ediţie.

Căpitanul Cosmin Riciu coordonează de cele mai multe ori echipele de pompieri chemaţi să stingă incendiile mari din tot judeţul Braşov. Ieri însă a înlocuit furtunurile... cu schiurile şi s-a avântat pe pârtia de la Poiana Braşov.

„E mai greu am şi mai multe emoţii că mă văd ceilalţi colegi. Vorba aceea, fiecare avem orgoliul lui şi dorinţa de a învinge, care o să fie mai accentuată că suntem mai mulţi şi ne batem toţi pentru locul întâi", Cosmin Riciu - căpitan Detaşamentul II de Pompieri Braşov.

Pompierii au dus tot o luptă, dar nu cu focul ci cu ...colegii, la o cupă de schi.

"Ne-am născut aici suntem crescuţi aici, suntem oameni ai muntelui şi nu avem probleme că am schimbat costumul", participant la concurs.

„Când îmbrac costumul de la serviciu responsabilitatea apasă pe umeri, clar. Când îmbrac acest costum v-am spus că mai uităm de stres şi este cu totul altceva", participant la concurs.

Concursul de schi alpin pentru pompieri este la prima ediţie dar comandanţii vor să repete experienţa ca să se mai destindă şi cei aflaţi mereu cu nervii încordaţi.

„Având în vedere că tot timpul noi suntem 24 din 24 la dispoziţia cetăţenilor ne permitem şi un pic de repaus, astfel încât să mai detensionăm relaţiile dintre noi, să ne apropiem mult mai bine. Avem în jur de 40 de concurenţi la cinci categorii: avem două categorii de copii, o categorie de doamne şi două de bărbaţi",  lt. col. Lucian Marciu - prim adjunct ISU Braşov

reporter: Ruxandra Morar 

operator: Richard Szabo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri