Badminton | Titluri naționale pentru Timișoara

Data publicării:
badminton
Peste 90 de sportivi de la 18 cluburi din țară s-au întrecut, la fileu, la Naționalele de badminton rezervate seniorilor, desfășurate la Timișoara. Reprezentații orașului de pe Bega au disputat patru finale, la individual și dublu. Cel mai interesant ultim act a fost cel de la feminin, acolo unde Sonia Olariu s-a impus chiar în fața surorii sale, Andra. Cele două au făcut echipă și la dublu, acolo unde s-au ales cu medalia de argint.

„La dublu a fost peste așteptări - și la simplu mă bucur că am avut parte să joc împotriva surorii mele o finală, prima dată la acest nivel când o întâlnesc pe ea, la fel ca și la dublu, unde am încercat să facem amândouă cât mai bine”,a spus, la final, Sonia Olariu de la CSM Timișoara.

Finala de simplu masculin s-a disputat între tânărul Collins Filimon (CSU Universitatea de Vest Timişoara) şi experimentatul Robert Ciobotaru (CS Stiinta Bacau), primul reuşind să se impună în două seturi şi să işi apere titlul câştigat anul trecut. Collins a obținut și argintul în finala de dublu, acolo unde a făcut echipă cu Mircea Vasiu. Cei doi s-au înclinat, în decisiv, în fața duo-ului băcăuan, Robert Ciobotaru-Daniel Cojocaru.

„La simplu a fost ok, a fost super, m-am simțit foarte bine pe teren, pentru asta mă antrenez să încerc să câștig orice concurs. Este o onoare, mi-am apărat titlul de anul trecut și sper să o țin tot așa”, a povestit și Collins Filimon, de la CSU Univ. de Vest Timișoara.

„Atâta timp cât ne permite sănătatea să jucăm vom încerca să dăm tot ce avem mai bun din noi și vom încerca să facem spectacol de la meci la meci”, a adăugat Daniel Cojocariu, de la CS Știința Bacău.

În paralel cu finalele la seniori s-au disputat, în premieră şi finalele juniorilor de la categoria de vârstă U 15 ani şi U 9 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri