Bătaie pe apartamente noi la Timișoara

Data actualizării: Data publicării:
apartamente

Bătaie pe apartamentele noi din Timișoara. Aproximativ 31.000 de oameni sunt interesați să cumpere o locuință într-un imobil nou, dar oferta de pe piața imobiliară este mai mult decât mică. Aproximativ 1.000 de locuințe vor fi livrate în orașul de pe Bega. În consecință, cei care nu au reușit să-și rezerve un apartament nou, fie se orientează spre un imobil vechi, fie așteaptă o ofertă nouă, la un preț mai mare.

Ioana Vulpe și-a rezervat un apartament de trei camere într-un ansamblu rezidențial din Timișoara, care va fi gata abia în anul 2018. Deși întreaga investiție se ridică la 450 de mii de lei, tânăra de 31 de ani spune că merită din plin.

"E mult mai util, nu trebuie să faci reconstrucții și nimic, practic îl iei cheie, doar trebuie să alegi mobila și e în zona cea mai bună din Timișoara, ca să zic așa", spune Ioana Vulpe.

Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro, din cei 55.000 de cumpărători activi din Timișoara, aproximativ 31.000 de oameni se orientează spre construcții noi.

"Cumpărătorii interesați de locuințele noi au vârste cuprinse între 25 și 55 de ani și lucrează în sectorul financiar sau în IT. Oamenii sunt interesați să achiziționeze apartamente cu 2 sau 3 camere, aproape de zona centrală, iar locuințele să aibă o proveliște frumoasă" - Mihaela Creţu, reporter Digi24 Timişoara.

Dacă solicitări pentru apartamentele noi există din plin, oferta de pe piața imobiliară nu este generoasă.

"Oferta este destul de limitată. Au apărut câteva proiecte mari, care vor lua bună parte din piață. Totuși, în ceea ce privește livrarea, aceasta este limitată. Într-un oraș precum Timișoara în următoarele 12 luni vor fi livrate în piață de la câteva sute până într-o mie de apartamente", explică Daniel Crainic - director de marketing imobiliare.ro.

În consecință, oamenii fie se orientează spre locuințele din blocuri vechi, fie așteaptă alte oferte noi, pentru care concurența este mare. În Timișoara sunt în total 182 de proiecte imobiliare noi, dintre care 56 de blocuri sunt ocupate complet.

"Am început chiar din ianuarie, de la jumătatea lunii ianuarie să lansăm primele planuri către clienții noștrii. În primul bloc care a fost lansat pe piață, în două luni s-au rezervat și s-au contractat 71 de apartamente din 104 disponibile", completează Andreea Comșa, director de vânzări.

Potrivit specialiștilor din domeniul imobiliar, interesul mare pentru apartamentele noi a dus la creșterea prețurilor pentru acest segment de piață. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile au crescut cu aproape 10%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri