București - Timișoara în... 12 ore

Data publicării:
tren
Câteva zeci de călători au stat aproape două ore în câmp după ce locomotiva trenului care circulă pe ruta București-Timișoara s-a stricat. Defecțiunea a apărut la scurt timp după plecarea din Capitală, în apropiere de localitatea Videle. Astfel, în loc să ajungă în Timișoara la ora 7.00, călătorii au intrat în Gara de Nord din orașul de pe Bega la ora 11, întârzierea totală fiind de 4 ore.

„Niște nenorociți toți. 4 ore?! Să ne dea banii înapoi!”, spune o călătoare, la coborârea din tren.

Este reacția călătorilor din trenul InterRegio 1695, după ce au ajuns la Timișoara aproape de pranz, deși garnitura trebuia să ajungă în Capitala Banatului la ora 7. Trenul a plecat aseară, la ora 21 și 45 de minute, din București.

„La 10 minute de la plecarea din Gara de Nord, înainte de Videle, s-a stricat locomotiva. Eu am și adormit la un moment dat și-am văzut la un moment dat, tot acolo eram”.

„Nu ne-a comunicat nimeni nimic, absolut nimic. Ați stat în câmp? În câmp, chiar în câmp am stat. Ne-am sucit, ne-am învârtit și am așteptat.”

Două ore au așteptat oamenii în vagoanele oprite pe câmp, până când a venit o altă locomotivă de la București, care a înlocuit-o pe cea defectă. Banii dați pe bilet nu pot fi restituiți, spun oficialii CFR.

„În momentul în care au efectuat întreaga călătorie, datorită reglementărilor comerciale, nu se poate să își primească banii înapoi decât dacă ar fi renunțat pe parcurs la călătorie”, spune Ioan Fofiu, reprezentant Regionala de Călători Timișoara.

Întârzierea totală a trenului InterRegio 1695 a fost de 4 ore. La cele 2 ore pierdute din cauza locomotivei defecte, s-au mai adăugat încă două. Vinovate au fost restricțiile de viteză de pe traseu. Prețul unui bilet de tren pe ruta București - Timișoara pornește de la 100 de lei și depășește 300 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri