Cafenea educativă deschisă de Episcopie

Data publicării:
cafenea
Cafenea educativă pentru adolescenții din Deva. Inițiativa aparține Episcopiei, care a amenajat un spațiu unde tinerii să se poată întâlni, să poată socializa, dar să aibă, de asemenea, acces la jocuri, cărți, filme sau chiar concerte. Și pentru a-și onora denumirea, cafeneaua este un loc în care elevii de liceu în special pot bea, gratuit, ceai sau cafea. Preotul care a gândit acest centru s-a inspirat din nevoile tinereții sale, atunci când era unul dintre cei mai cunoscuți rock-eri din oraș.

Ideea cafenelei educațive îi aparține lui Radu Trifon. Acum preot, dar în adolescență, licean fiind, membu al unei trupe rock din Deva. El spune că tinerețea sa rebelă îl ajută acum să îi înțeleagă mai bine pe elevii de liceu.

„Sper să găsescă aici un spațiu de întâlnire pe care noi în tinerețe nu l-am avut, un spațiu cuminte, un spațiu în care în primul rând să relaționeze ei între ei 00:11:48:12 muscă: 00:12:54:19: la mersul prin baruri sper să fie o alternativă, și la chiulul de la școală”, explică preotul Radu Trifon.

Încă de la deschidere, spațiul amenajat de Episcopie s-a dovedit a fi pe gustul adolescenților.

„E atractiv pentru că e altceva, poate să vină toată lumea, este pentru copii cuminți, deștepți care vin într-un loc liniștit.”

„Este un proiect foarte interesant, care sunt sigur că va avea un mare impact asupra tineretului, pentru că chiar era nevoie de un loc în care să ne întâlnim.”

„E o atmosferă foarte faină aici, îs oameni faini, după cum se și vede.”

În cafenea, tinerii pot chiar și să își facă temele. În plus, au la dispoziție jocuri, o bilbiotecă, dar și săli unde se pot amenaja ateliere de creație sau spații pentru karaoke.

Această sală este amenajată special pentru proiecții. Tot aici pot avea loc seminarii și diferite discuții. Iar pentru relaxare, tinerii pasionați de muzică și desigur talentați au la dispoziție 3 chitări” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„Vor putea veni să servească un ceai, o cafea, pe care le oferim, deci nu vor costa nimic. Din când în când vom încerca să aducem un artist, deci va fi o cafenea... cum să zic, educativă”, susține și Alexandru Vlad, coordonatorul cafenelei educative.

Centrul pentru tineri este deschis în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 12 la ora 20. Cu ajutorul voluntarilor, el ar putea rămâne deschis și în timpul weekendului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri