Cele mai rare păsări din România, live pe internet

Data publicării:
soimi
Viața unei familii de șoimi dunăreni din Câmpia de Vest, cele mai rare păsări din România poate fi urmărită acum live pe internet. Specialiștii spun că sunt cunoscute mai puțin de 10 cuiburi în țara nostră, iar un pasionat de natură a montat într-unul din ele o cameră de filmat care transmite imagini în timp real.

"Premiera națională în acest moment este faptul că vedem o familie de șoimi dunăreni, este cea mai rară pasăre din România", explică Cristian Ilea managerul proiectului WildLife Romania.

Locul în care se află cuibul șoimilor dunăreni este secret pentru că mai sunt doar câteva exemplare de acest fel în România. Camera montată în cuib urmărește fiecare mișcare a păsărilor sălbatice, iar acum cercetătorii pot afla detalii despre viaţa unei specii atât de rare.

"Este o pasăre tipic stepică care își colectează hrana din zonele întinse și în special mănâncă popândăi și păsări mici", povesteşte Andrei Kiss, biolog.

"Masculul vânează, vine cu prada la cuib, prada este preluată de către femelă", arată Cristian Ilea, managerul proiectului WildLife Romania.

Familia de șoim din Câmpia de Vest, formată din doi adulți și cinci pui e acum parte dintr-un reality show.

"Sute de internauți din toată lumea urmăresc online cuibul șoimilor dunăreni, iar unul din cele mai așteptate momente e cel în care păsările pleacă să își procure hrana" - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timişoara.

Cei care urmăresc viața înaripatelor pe portalul online se întrec în comentarii. Nu le scapă nimic din ce fac zilnic păsările în cuib. Șoimul dunărean este o pasăre migratoare, iar în România cele mai multe exemplare trăiesc în defileul Dunării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri