Ceremonie de absolvire după model occidental

Data publicării:
ceremonuie
O ceremonie ca în filmele de la Hollywood - de asta au avut parte 1.500 de studenți ai Universității de Vest din Timișoara, care și-au aruncat tocile deodată în semn de mândrie că au terminat studiile superioare. Dacă în mod obișnuit fiecare facultate își organizează propria ceremonie, de această dată absolvenții celor 11 facultăți au sărbătorit momentul cu toţii împreună.

Inspirată din ceremoniile de absolvire ale marilor centre universitare ale lumii, cea a Universității de Vest din Timișoara a reprezentat o premieră pentru instituțiile de învățământ superior din oraș. Cei mai impresionați și emoționați au fost tinerii care și-au luat rămas bun de la băncile facultăților.

"Foarte interesant, foarte fain și de când eram mic și mă uitam la filmele americane parcă e așa, ceva de genul, de absolvire cum e în State. Nu știu, e interesant."

"E cel mai bine, e cel mai frumos moment."

"În filmele de la Hollywood am mai văzut de multe ori și sper să fie la fel, sper să fie la fel de frumos."

După același scenariu al marilor universități din lume, cei mai buni studenți de la fiecare facultate au urcat pe scenă. Este şi cazul Alexandrei Sinoe, absolventă a Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor.

"Nu m-am așteptat, deși îmi doream să am note cât mai bune și să învăț cât mai bine, dar nu mi-am propus chiar să fiu", spune Alexandra Sinoe - absolventă FEEA.

"Ca orice lucru bun nu trebuie neapărat inventat ci luat de la marile universități din străinătate. Asistăm la astfel de evenimente la universități de prestigiu", completează Marilen Pirtea - rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Aproximativ 1.500 de absolvenți de la cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara au participat la ceremonie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri