Condiţiile din spitale, motiv de protest

Data publicării:
mamici
Mămicile din Arad s-au săturat de condiţiile proaste din spitalul din oraş şi au decis să îşi exprime nemulţumirile în stradă. Aproximativ 30 de mămici s-au adunat, marţi după-amiază, în faţa Spitalului Judeţean Arad în semn de protest faţă de cum au fost trataţi copiii lor internaţi. Acţiunea are loc loc la îndemnul lansat pe o reţea de socializare de o tânără care şi-a prezentat experienţa prin care a trecut. Femeia s-a plâns atât de atitudinea personalului medical, cât şi de condiţii. Managerul unităţii a anunţat că a început o anchetă internă.

Zilele trecute, o mămică din Arad a lansat un apel pe reţeaua de socializare prin care a chemat în stradă toţi părinţii care sunt emulţumiţi de condiţiile oferite de Secţia de Boli Infecţioase pentru copii a Spitalului Judeţean Arad. Femeia a reclamat atât condiţiile de cazare cât şi actul medical.

„Nu pot să accept să mă internez cu fetița în stare vegetativă... foarte slăbită și să mi se spună că nu i se face nicio investigație până luni și că am noroc dacă va mai fi văzută de un doctor. Iar în timp ce sunt în salon, să mai vină alte 3 mame cu 3 copiii și să stăm internate toate, opt ființe, întro cameră cu două paturi”, povestește Cristina Rusu.

Alături de Cristina Rusu au ieşit, în faţa spitalului, alţi aproximativ 30 de părinţi, cu aceleaşi nemulţumiri.

„Nu am fost deranjată nici măcar o secundă de faptul că era plin de rugină, plin de mizerie, gândaci, dar pe mine m-a deranjat, în principal, actul medical, care nici în Africa nu se regăsește.”

„Poza cu copilașii, cum am stat la Boli Infecțioase, acum trei luni și jumătate. Câți sunt în pat? Trei copii!”

„Ei sunt plătiți din banii noștri ca să vadă de copii și să se ocupe de ei, nu de propria lor persoană.”

Cadrele medicale de la Secţia de Boli Infecţioase recunosc situaţia, dar spun că nu au ce să facă.

„Condițiile hoteliere sunt destul de proaste și asta pentru că această secție a fost gândită, la start, ca una de sugari și nu a fost adaptată la copilul de toate vârstele, care e acum cazat - referindu-ne strict la ultimii 10 ani. S-au făcut niște îmbunătățiri, în limita ajutorului venit din surse privite, dar sunt insuficiente”, explică dr. Dana Oprea, medic primar Boli Infecţioase.

Atât conducerea spitalului cât şi cea a Consiliului Judeţean Arad, în a cărui subordine se află unitatea sanitară, au demarat o anchetă.

„S-a demarat deja o anchetă, vrem să știm cum s-au derulat toate evenimentele, să identificăm deficiențele, inclusiv în ceea ce privește comunicarea personalului medical cu părinții copiilor și cu pacienții, în general, și să găsim măsuri pentru a diminua aceste deficiențe”, adaugă dr. Corina Crişan, directorul Spitalului Judeţean Arad.

„S-a constituit o Comisie și urmează, în funcție de rezultatele anchetei, să fie formulate propuneri conducerii CJ și a Spitalului Județean Arad”, explică și Andrei Ando, director executiv CJ Arad.

Spitalul din Arad are 52 de secţii amenajate în 23 de clădiri din tot judeţul, şi este unitatea cu cele mai multe imobile şi cea mai mare răspândire din ţară, pe o rază de peste 85 de kilometri. În fiecare an, unitatea are aproape 70.000 de pacienţi internaţi, 85.000 de persoane sunt consultate în ambulatoriu, iar 60.000 sunt îngrijite la Unitatea de Primire Urgenţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri