Constructorii, din nou pe autostradă

Data publicării:
autostrada
După aproape un an și jumătate de pauză, drumarii s-au întors pe lotul 4 al tronsonului de autostradă Lugoj - Deva. Autorizația de construire a fost semnată în 9 martie de Ministerul Transporturilor, document ce până acum lipsea. 500 de oameni lucrează la şoseau de mare viteză cuprinsă între localitățile hunedorene Șoimuș și Ilia. Constructorul autostrăzii speră ca lucrările să fie gata până la finele anului.

La doar câteva zile după semnarea autorizației de construire și a ordinului de începe a lucrărilor, pe lotul 4 al tronsonului de autostrada Lugoj-Deva sunt, din nou, sute de muncitori și zeci de utilaje.

„Bucuroși că v-ați întors la lucru, după atâta pauză? Normal! E mult de lucru? E, acum nu mai facem față.”

„Aveți de lucru? Este, este. Terminați anul ăsta? Așa e vorba.”

„Acum vă așteaptă aici de muncă.....da, să iasă din noi carnea de porc și ce-am mâncat.”

Autorizația de construire semnată acum cuprinde și lucrările efectuate în 2015. Potrivit actului oficial al Ministerului Transporturilor, valoarea totală a investiției la tronsonul 4 este de aproape 420 de milioane de lei.

„În prezent, lotul 4 este realizat în proporție de 48%, sunt efectuate o parte din lucrările de drum și de consolidare.(...) Autorizația de construcție include și realizarea unui nod rutier la Șoimuș, precum și a unui centru de întreținere”, se arată în comunicatul remis de Ministerul Transporturilor.

„Acest tronson va fi conectat cu autostrada Deva-Orăștie în zona nodului rutier de aici, de la Șoimuș, și va fi legat și de tronsonul 3 al autostrăzii Deva Lugoj prin nodul rutier de la Ilia” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Dacă nu ar fi fost oprite în toamna anului 2015, lucrările la acest tronson ar fi trebuit să fie terminate în luna mai. Totuşi, reluarea lucrărilor este o veste bună pentru șoferi.

„Toată lumea e nerăbdătoare, ar trebui să le gătăm odată și-odata, toate au un început și un sfârșit.”

„Demult trebuia, de 10 ani, de 20 00:07:48:17 muscă: 00:07:50:24: or reînceput, dar cine îi de vină că nu s-or gătat repede?”

Reprezentanții firmei executante spun că pe această porțiune de autostradă ar trebui să se circule de la începutul anului viitor. În urmă cu o săptămână, în județul Timiș au mai fost inagurați 15 km din lotul 2 al aceleiași autostrăzi, între Margina și Traian Vuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri