Cozi kilometrice la frontiera cu Ungaria

Data publicării:
cozi kilometrice
Traficul a fost complet dat peste cap, astăzi, la frontiera de vest, după ce autorităţile din Ungaria au închis timp de 24 de ore circulaţia pentru autovehiculele de transport marfă, de Ziua Tuturor Sfinţilor, zi de sărbătoare naţională în ţara vecină. Traficul a fost reluat aseară la ora 23, dar au fost cozi kilometrice, astăzi, la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad. Peste o mie de camioane au aşteptat să treacă graniţa în Ungaria după miezul nopţii.

Pe întreg teritoriul Ungariei s-au aplicat restricții de circulație pentru autovehiculele de transport marfă cu o capacitate de peste 7,5 tone. Coada de camioane s-a întins chiar şi pe 8 kilometri pe autostrada Nădlac-Arad, spre frontieră, unde vehiculele au stat parcate inclusiv pe banda de urgenţă. Ca să poată ieşi din ţară, şoferii de camioane au fost nevoiţi să aştepte câte două-trei ore la punctul de trecere a frontierei de pe autostradă, timp în care a curs cu nemulţumiri: oamenii s-au plâns că vor întârzia cu mărfurile la destinaţie.

Poliţiştii au patrulat pe autostradă pentru a preveni apariţia unor incidente nedorite. Tot pentru fluidizarea traficului, Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul şi s-a lucrat pe toate benzile de ieşire din ţară. Autorităţile le-au recomandat şoferilor să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei pentru a evita blocajele blocaje. Autovehiculele de mare tonaj mai pot trece graniţa pe la Nădlac, pe DN7, şi pe la Vărşand. Restricţiile din Ungaria nu au vizat circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri