De la Hollywood, în centrul Timișoarei

Data publicării:
retroparada
Adevărate bijuterii pe patru roți au fost expuse în centrul Timișoarei, în acest sfâămână. Retroparada Toamnei a adus în Piața Victoriei, vehicule pe care timpul le-a făcut mai valoroase, precum Ford Mustang, Rolls Royce și chiar Aro sau Dacia.

Chiar dacă face mai mult zgomot și are un consum de peste 10 litri la 100 de km, modelul de Excalibur este unic în România și cunoscut din serialul american Dallas.

„E un obiect deosebit, este o valoare și sunt pasionat de lucruri care au o valoare istorică", povestește Petru Adrin Segărcea, proprietarul mașinii de epocă.

„Toată mașina este refăcută, nu chiar de la 0 dar este refăcută. Cum ar veni una nou din fabrică. Se vede, se vede."

O altă vedetă a Retroparadei a fost un Ford produs în 1928, replica fidelă a celui condus de Robert de Niro în producțiile americane cu gangsteri. La numai 11 ani, Răzvan, moștenitorul autovehiculului, este foarte mândru de el.

„Ea este o mașină foarte, foarte veche. Aici, are volanul original, neschimbat și pedalele, schimbătorul, frâna de mână nu au fost umblate la ele și nu s-au schimbat", spune Răzvan Hoțulete.

„Super interesant, retro, lucruri retro."

„Am văzut multe filme cu modelul ăsta."

„Doar la televizor am văzut. În realitate nu. Ăsta-i primul pe care îl văd. "

„Dacă gândim un preț mediu de 10, 15 mii de euro pe mașină, putem face o socoteală dar e greu de spus pentru că trebuie să punem la socoteală și valoarea sentimentală. Poți să îi oferi o sută de mii de euro, nu vrea să o vândă, nu o vinde", explică Vlad Capotescu, organizatorul evenimentului.

Retroparada Toamnei a fost organizată simultan în 25 de orașe din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri