De la proteste, la dezbateri

Data publicării:
dezbatere
Timişorenii continuă acţiunile menite să stopeze corupţia. De această dată, nu prin proteste ci prin intermediul agorelor, acțiuni celebre Greciei Antice. Punctul de întâlnire a Piaţa Sfântul Gheorghe. Și, deși vremea nu a fost una potrivită pentru adunări publice în aer liber, oamenii au demonstrat din nou că rezistă.

Fără pancarte sau steaguri, ci cu umbrele și pelerine, aproximativ 50 de persoane, au asistat la dezbeterea din Piaţa Sfântul Gheorghe. Tema dezbătută a fost corupţia care macină pădurile din România.

„Şi pe ploaie, şi pe vreme rea pentur că problemele nu se opresc pe vreme rea. Credeţi că astfel de acţiuni vor ajuta? Cu siguranţă. E vorba de creşterea nivelului de percepţie a problemelor şi de implicare.”

„Plouă puţin, dar trbuie să ne strângem, trebuie să rezistăm.”

„La asta am venit în mod special să văd ce se întâmplă şi să mă informez.”

Scopul manifestării a fost acela de a continua lupta împotriva corupției de orice fel și de la orice nivel.

„E natural să te întâlneşti într-un loc unde vrei să dezbaţi problemele şi agora din Grecia antică e locul în care s-a inventat democraţia. Ce vreţi să realizaţi cu aceste întâlniri? E simplu: să creştem gradul de implicare al cetăţenilor în acţiuni civice de lungă durată, nu doar proteste”, susține Sergiu Spătan, unul dintre organizatorii acţiunii.

Organizatorii spun că se vor întâlni săptămânal în Piaţa Sfântul Gheorghe pentru a dezbate problemele arzătoare ce afectează societatea românească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri