Deva | Locuințe sociale noi

Data publicării:
locuinte sociale
Nu doar marii dezvoltatori sau cartierele rezidențiale își fac loc prin zonele urbane. Apar și construcții noi, destinate însă persoanelor cu venituri reduse. La Deva, luna viitoare vor fi date în folosință 2 imobile sociale. Ele au fost ridicate cu fonduri nerambursabile primite de la Ministerul Dezvoltării. În total, 72 de familii se vor muta în locuințele nou nouțe. Primăria susține că în acest an va demara construcția altor 2 blocuri sociale, pentru care au fost deja solicitați bani de la Bucuresti.

Lucrările la blocurile sociale din cartierul Grigorescu au început anul trecut, în luna martie. Constructorii au lucrat cu spor, banii au venit fără probleme de la minister, astfel că imobilele sunt acum aproape gata. În luna februarie, beneficiarii apartamentelor noi se vor putea muta acolo.

„Cele două imobile sunt construite pe structură metalică. Sunt în total 72 de apartamente, 60 dintre ele cu o singură cameră, iar 12 cu două camere” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„Valoarea totală a celor 72 de apartamente este de aproximativ 11 milioane de lei. Am reușit să atragem prin intermediul ministerul dezvoltării aproximativ 2 milioane de lei, și diferența va fi decontată de compania națională de investiții, ministerul dezvoltării”, susține Răzvan Mareș , viceprimarul Devei.

Locuințele sociale vor fi racordate la toate utilitățile. Vor avea în plus instalate cablurile pentru telefon, internet sau tv. La parter vor fi spații de depozitare, iar uscătoriile vor fi amenajate la ultimul etaj.

„E o treabă bună, chiar foarte bună. De ce? Păi cei care nu au casă, nu au unde să stea, numai bine au și ei unde să locuiască.”

„Normal că e nevoie, atâta timp cât atâta lume nu are unde să locuiască.”

Potrivit administrației locale, în acest an va demara în Deva construcția altor 2 imobile asemănătoare. Viitoarele locuințe sociale vor fi ridicate tot cu bani de la ministerul dezvoltării, unde a fost trimisă deja o solicitare de finanțatre. În Deva sunt depuse 400 de cereri pentru acordarea de locuințe sociale, iar jumătate au fost deja validate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri