10 zile de cultură, la FITS

Data publicării:
FITS

Cotat drept al treilea cel mai important eveniment de gen din lume, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se construieşte, în fiecare an, cu ajutorul voluntarilor din întreaga lume. Kyoka Arisawa a aflat de Sibiu şi de România abia după ce a auzit de festivalul de teatru care se organizează aici.

"Când am aflat prima dată de acest festival, m-am gândit că e cea mai bună oportunitate să învăț despre cultura europeană și despre artele spectacolului", spune Kyoka Arisawa.

Aproape 20 de voluntari din țările asiatice sunt prezenți anul acesta la Sibiu.

"Este un festival foarte, foarte mare și va fi minunat, cred. Eu voi ajuta compania coreeană care va veni la festival și, de asemenea, câteva VIP-uri din Coreea", spune voluntarul Sejeong Yun.

FITS îl aduce anul acesta în România și pe cel mai important regizor rus contemporan, Lev Dodin. "Într-o discuție pe care am avut-o într-o seară cu domnia sa și cu Dodina, soția, care este și impresară, împreună am căzut de acord că ceea ce facem, venind la Sibiu, înseamnă, de fapt, stricarea jocurilor politicienilor. Cultura nu trebuie să aibă nicio frontieră", declară Constantin Chiriac - președintele Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu.

Peste 380 de evenimente sunt în programul de anul acesta. Jumătate din biletele la spectacolele din festival, care au fost puse în vânzare încă din luna aprilie, s-au dat deja. Organizatorii se așteaptă ca mare parte din festival să se joace cu casa închisă.

Festivalul de anul acesta are un buget de 8 milioane de euro. Doar 17% din această sumă vine de la bugetul public. Prețurile biletelor de intrare la spectacole costă între 10 și 40 de lei și pot fi comandate și online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri